Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δύο δάνεια για «πράσινα πλοία» εξασφάλισε το Grimaldi Group

0Grimaldi

Η ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi Group εξασφάλισε δύο δάνεια, συνολικού ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, από την τράπεζα Intesa Sanpaolo για την αγορά δύο πλοίων που ανήκουν στην κλάση Grimaldi Green 5ης γενιάς (GG5G).


Η συναλλαγή αποτελείται από δύο δάνεια για την αγορά νέων πλοίων Eco Mediterranea και Eco Adriatica, το δέκατο και το ενδέκατο της κατηγορίας GG5G, αντίστοιχα.
Και οι δύο πιστωτικές γραμμές χαρακτηρίζονται από έναν μηχανισμό τιμολόγησης που συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων περιβαλλοντικών, κοινωνικών και σχετικών με τη διακυβέρνηση (ESG) στόχων, δήλωσε ο Grimaldi.
Οι στόχοι βιωσιμότητας της συναλλαγής περιλαμβάνουν, αφενός, τη σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων και αφετέρου την επέκταση της χρήσης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε μεμονωμένα πλοία.
Οι κινητήρες τελευταίας γενιάς της Eco Mediterranea και της Eco Adriatica επιτρέπουν τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά το ήμισυ και τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων, ενώ οι μπαταρίες λιθίου επί του σκάφους θα διασφαλίσουν την επίτευξη του στόχου «μηδενικές εκπομπές στο λιμάνι», σύμφωνα με τον Grimaldi.
Υπενθυμίζεται ότι η Grimaldi έχει ήδη παραλάβει τόσο την Eco Mediterranea όσο και την Eco Adriatica, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2022 αντίστοιχα, από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling στη Ναντζίνγκ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter