Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τοποθετήθηκε» στη Χάβρη η MSC- Πέρας συζητήσεων με την GPH

0MSC Gulsun

Η Terminal Investment Ltd ανακοίνωσε ότι έχει γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης δύο τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Χάβρης ως μέρος των σχεδίων για τη δημιουργία ενός επιπλέον κόμβου της Βόρειας Ευρώπης για τη Mediterranean Shipping Co.
Η επέκταση στη Χάβρη αναμένεται να δημιουργήσει 900 θέσεις για στοιβαδόρους και 200 θέσεις εργασίας συντήρησης τα επόμενα έξι χρόνια. Θα προετοιμάσει επίσης το λιμάνι για τη διαχείριση των τελευταίων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 24.000 teu της MSC, τα οποία δεν μπορούν επί του παρόντος να αντιμετωπιστούν στο TNMSC. Η εταιρεία έχει την υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη σιδηροδρομικών υποδομών που θα βελτιώσουν τις ροές των εμπορευματοκιβωτίων.
Στο μεταξύ οι συνομιλίες σχετικά με την πιθανή εξαγορά της Global Ports Holding Plc (GPH) από την MSC έχουν τερματιστεί. Η GPH έκανε την ανακοίνωση που έγινε χθες 12 Ιουλίου, αφού η θυγατρική της MSC SAS Shipping Agencies Services Sarl (SAS) είχε προσεγγίσει την εταιρεία τον Ιούνιο με μια πιθανή προσφορά μετρητών. «Το διοικητικό συμβούλιο της GPH έχει πλέον τερματίσει αυτές τις συνομιλίες με τη SAS», έγραφε η ανακοίνωση. Η Global Ports Holding Plc είναι ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης λιμένων κρουαζιέρας στον κόσμο με εδραιωμένη παρουσία στις περιοχές της Καραϊβικής, της Μεσογείου, της Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων εκτεταμένων εμπορικών λιμενικών δραστηριοτήτων στο Μαυροβούνιο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter