Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην αιολική ενέργεια επενδύει η MOL

0Offshore wind1

Η MITSUI OSK Lines εισέρχεται στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας της Ταϊβάν, ενώ ιδρύει ένα επενδυτικό ταμείο για να αυξήσει το μερίδιό της σε αυτόν τον τομέα ενέργειας ανανέωσης.
Ο Ιαπωνικός ναυτιλιακός όμιλος και οι εγχώριοι συνεργάτες Toho Gas και Hokuriku Electric Power συμφώνησαν να αποκτήσουν μερίδιο 25% στη Formosa I International Investment από τον Όμιλο Πράσινων Επενδύσεων της Macquarie, σύμφωνα με δήλωση.
Η εταιρεία-στόχος, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Formosa I Wind Power Co, λειτουργεί ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο χωρητικότητας 128 μεγαβάτ που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της κομητείας Miaoli της Ταϊβάν.
Formosa 1 είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο σε κλίμακα κοινής ωφέλειας στην Ταϊβάν, και έχει συμβληθεί για την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στην Taiwan Power Company για 20 χρόνια.
"Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη επένδυση που θα γίνει στον υπεράκτιο χώρο παραγωγής αιολικής ενέργειας εκτός Ιαπωνίας από αυτές τις τρεις [Ιαπωνικές] εταιρείες", δήλωσε η MOL.
Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν.
Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού που ανήκει από κοινού στις MOL (37,5%), Toho Gas (37,5%)

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter