Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Euroseas: Αγόρασε ένα ακόμη πλοίο

Pittas Euroseas aristidis

Στην αγορά ενός ακόμη πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε η Euroseas, ανεβάζοντας στα 16 τα containerships που έχει στο στόλο της.

Η εισηγμένη στον NASDAQ εταιρεία του Αριστείδη Πίττα αγόρασε με τίμημα τα 40 εκατ. δολ., το «Leo Paramount» έναι πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 6.350 teu και έτους ναυπήγησης το 2005. Το πλοίο, θα παραδοθεί στην εταιρεία εντός του 2021 και θα αλλάξει όνομα σε «Marcos V». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ναυλώθηκε για τρία χρόνια με ημερήσιο ναύλο 42.200 δολ και με οψιόν για ένα ακόμη με ναύλο 15.000 δολ την ημέρα.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την αγορά του M/V Leo Paramount, ενός μεσαίου μεγέθους πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που κατασκευάστηκε το 2005. Αυτή η εξαγορά είναι στο πλαίσιο τη στρατηγική μας για προσεκτικά δομημένες συναλλαγές που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο αγοράς, μειώνοντας, μέχρι το τέλος της ναύλωσης, τη βάση κόστους κοντά στην αξία του σκραπ. Το συμβόλαιο ναύλωσης που έχουμε συνάψει με έναν ναυλωτή πρώτης κατηγορίας αναμένεται να συνεισφέρει στα RBITDA περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια κατά τα τρία πρώτα χρόνια της σύμβασης παρέχοντάς μας σημαντική απόδοση της επένδυσής μας. Ak;omh, ανάλογα με την αγορά μετά το τέλος της ναύλωσης σε τρία ή τέσσερα χρόνια μπορεί να έχουμε σημαντική επιπλέον ανοδική πορεία.
Με έναν στόλο δεκαέξι feeder και μεσαίου μεγέθους containerships στο νερό, μετά την παράδοση του παραπάνω πλοίου, και δύο σύγχρονα νεότευκτα που αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Euroseas ενισχύει τη θέση της ως η κύρια εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ εταιρεία που εστιάζει σε feeder και μεσαίου μεγέθους πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πιστεύουμε ότι η αυξανόμενη παρουσία μας στον κλάδο και στο χρηματιστήριο μας παρέχει μια σταθερή πλατφόρμα για να εξαγοράσουμε και άλλα πλοία ή στόλους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter