Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το UK Maritime & Coastguard Agency συμμετέχει στο Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping ως σύμβουλος

rupoi ploion6

Η κοινή προσήλωση στον στόχο να επιτευχθεί zero carbon στην ναυτιλία είχε ως αποτέλεσμα το Maritime and Coastguard Agency να ενώσει της δυνάμεις της με ένα ειδικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης.


Το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το MCA ως επίσημη αναγνώριση της συνεργασίας τους.
Αυτό σημαίνει ότι το Maritime & Coastguard Agency γίνεται επίσημος συνεργάτης του Κέντρου και αφοσιώνεται σε μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία ανάπτυξης λύσεων zero carbon για την ναυτιλία.
Οι δύο οργανισμοί θα μοιραστούν την εμπειρία τους όσο θα συνεργαστούν για να επισπεύσουν την ανάπτυξη και εφαρμογή μελλοντικών τεχνολογιών σχετικά με τα καύσιμα ενώ ο δρόμος προς την zero carbon ναυτιλία συνεχίζεται.
Ως μέρος αυτής της προσπάθειας οι συνεργάτες έχουν αφοσιωθεί σε ευρύτερη ανταλλαγή γνώσεων στο πλαίσιο της έρευνας και της ανάπτυξης. Αυτό θα συμπεριλαμβάνει κοινές δραστηριότητες σε μία στρατηγική μετάβασης της ναυτιλίας συμπεριλαμβανομένου ένα σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη ρυθμίσεων και πολιτικών που θα επιτρέψουν στη ναυτιλία να πιάσει τον στόχο της απανθρακοποίησης έως το 2050.
Επίσης, το MCA θα ασχολείται με την περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογικών-οικονομικών μοντέλων που θα επιτρέψουν τη σύγκριση μελλοντικών καυσίμων σε όλους τους τομείς όπως και γεωγραφικά.
Ο Brian Johnson, CEO του Maritime and Coastguard Agency είπε: “Τον πυρήνα της συνεργασίας αποτελεί μία κοινή αντίληψη και συγκεκριμένα να δημιουργηθεί ένας βιώσιμος τρόπος για να γίνει η απανθρακοποίηση το μέλλον της ναυτιλίας».
Ο Bo Cerup-Simonsen, CEO του Maersk Mc-Kinney Møller Center είπε: “Συνεργασίες μεταξύ του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα είναι ένα βασικό κομμάτι του επιτυχημένου ταξιδιού προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας έως το 2050.”
“Η συνεργασία με το MCA είναι ένα λαμπρό παράδειγμα μίας συνεργασίας αλληλοσυμπλήρωσης που θα ενδυναμώσει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη στρατηγική μετάβασης και να επηρεάσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο. Χαιρετίζουμε την συνεργασία.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter