Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Propulsion Analytics και DNV ενώνουν τις δυνάμεις τους στo CBM

0From Ship Data to CBM

Η Propulsion Analytics, μια ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που παρέχει εφαρμογές αξιολόγησης της απόδοσης πλοίων και κινητήρων, και o DNV έχουν λάβει χρηματοδότηση από την Innovation Norway για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής Condition Based Maintenance (CBM) για πλοία. Το έργο θα οδηγήσει σε μια καινοτόμο υπηρεσία CBM για πλοία, με επικυρωμένες μεθόδους και διαπιστευμένα εργαλεία που συγχωνεύουν τη θερμοδυναμική μοντελοποίηση με την τεχνητή νοημοσύνη για τη διάγνωση βλαβών του συστήματος μηχανημάτων και την πρόβλεψη της απόδοσης στα θαλάσσια εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Στο έργο αυτό, η Propulsion Analytics αναπτύσσει περαιτέρω τη μέθοδο ανάλυσης και τα εργαλεία για τη διαχείριση των επιδόσεων των θαλάσσιων κινητήρων. Αυτή η μέθοδος ανάλυσης χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο συνδυασμό μοντέλων προσομοίωσης διεργασιών που βασίζονται στη φυσική και μοντέλων που βασίζονται σε δεδομένα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αυτή η ανάλυση παρέχει την απόδοση αναφοράς για την κατάσταση λειτουργίας ενός powerplant, η οποία σε σύγκριση με τα πραγματικά δεδομένα μπορεί να διαγνώσει και να προβλέψει δυσλειτουργίες του κατασκευαστικού στοιχείου του κινητήρα ή τυχόν φθίνουσες επιδόσεις.
"Επί του παρόντος, λιγότερο από το 2% του παγκόσμιου στόλου εφαρμόζει συμφωνία CBM, αλλά τα επόμενα 10 χρόνια αναμένουμε ότι το 10% του παγκόσμιου στόλου θα χρησιμοποιήσει εργαλεία βελτιστοποίησης απόδοσης και μεθόδους CBM", δήλωσε ο Ευστράτιος Τζάνος, Γενικός Διευθυντής της Propulsion Analytics. "Η αξιολόγηση της απόδοσης των πλοίων, η ενσωμάτωση της βελτιστοποίησης της αποδοτικότητας και ο βελτιωμένος προγραμματισμός συντήρησης μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές μειώσεις κόστους για τους πλοιοκτήτες και τους πλοιοκτήτες. Στην Propulsion Analytics χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής για να αναπτύξουμε μια καινοτόμο εφαρμογή CBM και υπηρεσία CBM για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες", πρόσθεσε.
O DNV, εργάζεται για την ανάπτυξη μεθοδολογίας επαλήθευσης, επικύρωσης και διαπίστευσης (VV&A) για την αξιολόγηση των αιτήσεων CBM. Η μεθοδολογία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των προσεγγίσεων CBM. Η DNV θα αντλήσει από την εκτεταμένη τεχνική εμπειρογνωμοσύνη της στον τομέα της ναυτιλίας και τις καθιερωμένες μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται ήδη στους τομείς και τους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
«Η CBM υπόσχεται ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη και ανταγωνιστική λειτουργία των θαλάσσιων περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Δρ Γιώργος Δημόπουλος, Επικεφαλής Ε&Α και Συμβουλευτικής DNV - Περιφέρεια Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής. "Σε αυτό το έργο στοχεύουμε κατευθείαν στην καρδιά των ποντοπόρων πλοίων - του θαλάσσιου κινητήρα. Ο DNV θα αναπτύξει μεθοδολογίες ψηφιακής επικύρωσης και επαλήθευσης για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στη χρήση της CBM για κρίσιμο εξοπλισμό και ελπίζουμε να επιταχύνει την ανάπτυξή τους στη ναυτιλία.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter