Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

SEAFiT Crew 2023: Πτωτικά ο Seafarers Happiness Index

0naytikoi

Πτωτικά κινήθηκε το τρίτο τρίμηνο ο Seafarers Happiness Index σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας SEAFiT Crew 2023 που παρουσίασε η «Mission to Seafarers». Τα στοιχεία από το 3ο τρίμηνο του 2023 δείχνουν σημαντική πτώση της συνολικής ευτυχίας σε 6,66/10, από 6,71/10 το 2ο τρίμηνο και 7,1/10 το 1ο τρίμηνο.
Μισθοί και ημερομίσθια 6.49/10 ↓ από 7.02
Η ικανοποίηση από τους μισθούς των ναυτικών εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από τη στασιμότητα των πραγματικών μισθών με την πάροδο του χρόνου, τη διάβρωση της αγοραστικής δύναμης και τις αντιληπτές ανισορροπίες μεταξύ αμοιβών και
φόρτου εργασίας. Οι στοχευμένες προσαρμογές και οι τακτικές αναθεωρήσεις που συνδέονται με οικονομικούς δείκτες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ικανοποίηση.
Οι οικονομικές διαφορές και οι διαφορές κόστους ζωής μεταξύ των χωρών καταγωγής των ναυτικών επηρεάζουν επίσης την ικανοποίηση. Διατυπώθηκαν αιτήματα για προσαρμογή των αντισταθμίσεων ανά περιφέρεια ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική.
Σωματική ευεξία 6.74/10 ↓ από 6.9
Η συντήρηση των γυμναστηρίων και του εξοπλισμού άσκησης θεωρήθηκε επίσης ως ζήτημα. Η έρευνα άκουσε επίσης αναφορές για το πώς οι περιορισμοί του προϋπολογισμού τροφοδοσίας μπορούν να αναγκάσουν διατροφικούς συμβιβασμούς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για καλά εφοδιασμένα πλοία και εξειδικευμένα πληρώματα τροφοδοσίας.
Αυτή η πραγματικότητα εντοπίστηκε και στην έρευνα SEAFiT Crew 2023, η οποία είναι η μεγαλύτερη έρευνα για την ευημερία των πληρωμάτων που διεξάγεται παγκοσμίως με τη συμμετοχή 1,6 χιλιάδων πλοίων και 19 χιλιάδων ναυτικών.
Σύμφωνα με την έρευνα SEAFiT Crew 2023, το επίπεδο ικανοποίησης του Δείκτη Φυσικής Ευεξίας το 2023 παρουσίασε σημαντική μείωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Συνδεσιμότητα εν πλω 6.81/10 ↓ από 7.11
Η συνδεσιμότητα και οι επικοινωνίες αντιπροσώπευαν ένα δίκοπο μαχαίρι στα σχόλια αυτού του τριμήνου, επιτρέποντας την επαφή με τους αγαπημένους σας, αλλά ενδεχομένως διευκολύνοντας τη μικροδιαχείριση από την ξηρά. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, διατυπώθηκαν εκκλήσεις για κατευθυντήριες γραμμές για την προώθηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω της τεχνολογίας.
Η έρευνα SEAFiT Crew 2023 επεσήμανε επίσης ότι η επικοινωνία με το σπίτι είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για τους ναυτικούς. Παρά την ικανοποίηση στη σχετική ερώτηση (90,4%), οι ναυτικοί εξακολουθούν να απαιτούν περισσότερα προνόμια διαδικτύου επί του πλοίου.
Υπερβολικός φόρτος εργασίας 5.81/10 ↓ από 6.5
Το ζήτημα του συντριπτικού φόρτου εργασίας ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Αυτό θεωρήθηκε ότι καθοδηγείται από την επέκταση των κανονισμών και των διοικητικών καθηκόντων. Φαίνεται να υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση μη διαχειρίσιμων ευθυνών μεταξύ των ναυτικών, η οποία προκαλεί τεράστιο άγχος.
Αλληλεπίδραση με το πλήρωμα επί του σκάφους 7.42/10 ↓ από 7.47
Η έκθεση υπογράμμισε πώς οι προκαταλήψεις και οι παρεξηγήσεις μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνική συνοχή επί του σκάφους. Υπάρχουν πολιτισμικά ζητήματα και πιέσεις από το σπίτι που δεν διερευνώνται πάντα πλήρως, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανησυχητικών γνώσεων σχετικά με τις ανισότητες μεταξύ των φύλων και τα εμπόδια στην ποικιλομορφία και την ένταξη.
Αυτό περιελάμβανε αναφορές για έλλειψη αποδοχής, δυσφορία και αποκλεισμό για τις γυναίκες ναυτικούς. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, είναι σημαντικό να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την προώθηση της ανοικτής επικοινωνίας και την υπέρβαση των προκαταλήψεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter