Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην δεύτερη θέση η CMA CGM

0CMA

Η CMA CGM βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τη MAERSK για να γίνει ο δεύτερος, μετά την MSC, μεγαλύτερος μεταφορέας εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, σύμφωνα με νέα ανάλυση αγοράς από την Alphaliner. Η MAERSK βρίσκεται σήμερα σταθερά στη δεύτερη θέση στην κατάταξη με βάση την χωρητικότητα. Η εταιρεία παρουσιάζει συνολικό στόλο 682 πλοίων και χωρητικότητα άνω των 4,1 εκατομμυρίων TEU. Συγκριτικά, τον Ιανουάριο του 2022, όταν η MSC διεκδίκησε την πρώτη θέση, η MAERSK αναφέρθηκε ότι είχε στόλο 738 πλοίων με χωρητικότητα που πλησίαζε τα 4,3 εκατομμύρια TEU.
Η CMA CGM παραμένει ένα μακρινό τρίτο σήμερα με στόλο 625 πλοίων με συνολική χωρητικότητα μόλις κάτω από 3,5 εκατομμύρια. Η MSC, συγκριτικά, χρησιμοποίησε τους τελευταίους 18 μήνες για να διευρύνει το προβάδισμά της έναντι και των δύο ανταγωνιστών με ελάχιστα σημάδια επιβράδυνσης. Στην τρέχουσα ενημέρωση, η Alphaliner υπολογίζει ότι ο στόλος της MSC αυξήθηκε σε 770 πλοία με συνολική χωρητικότητα που πλησιάζει τα 5,2 εκατομμύρια TEU.
Η MSC εξακολουθεί να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης καθώς συνεχίζει να χτίζει τη θέση της. Η εταιρεία έχει παραγγείλει άλλα σχεδόν 1,5 εκατομμύρια TEU. Με τρέχουσα χωρητικότητα άνω των 5,1 εκατομμυρίων TEU, η Alphaliner έχει επισημάνει προηγουμένως ότι η MSC πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια TEU.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter