Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρευνα τις WISTA International αποκαλύπτει

0γυναίκεςΝαυτικοί

Η Women’s International Shipping and Trading Association (WISTA International) δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας εις βάθος έρευνας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, περιγράφοντας τα στοιχεία σχετικά με τις διακρίσεις λόγω φύλου κατά των γυναικών, την παρενόχληση και το bullying χαρακτηρίζοντας τα «σοκαριστικά».

Η διαδικτυακή έρευνα διεξήχθη από κοινού από τη WISTA International, το Anglo Eastern, International Seafarers Welfare and Assistance Network (ISWAN) και το International Chamber of Shipping (ICS). Την έρευνα συμπλήρωσαν 1128 γυναίκες από 78 χώρες. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, περίπου το 90%, εργάζεται σε κρουαζιερόπλοια, ενώ οι υπόλοιποι απασχολούνται σε φορτηγά πλοία όλων των τύπων και ρυμουλκά.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε ποσοστό 60% ανέφερε ότι αντιμετωπίζει διακρίσεις λόγω φύλου, ενώ το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 25% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι αντιμετώπισαν παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης με προσωπικές ερωτήσεις, υπερβολικά οικείες παρατηρήσεις ή της πρόσκλησης να συναντηθούν στην καμπίνα σε ιδιωτική βάση.
Η δημιουργία ενός diverse workforce σε αυτό που ιστορικά ήταν ανδροκρατούμενο επάγγελμα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει περαιτέρω εμπόδια, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα της έρευνας.
Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 1,2% των 1,89 εκατομμυρίων ναυτικών στον κόσμο και το 90+% των γυναικών ναυτικών εργάζονται στον κλάδο της κρουαζιέρας, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι Προέδρος της WISTA International, εξελέγη η Έλπη Πετράκη στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Ελβετία. Διαδέχτηκε την Κύπρια Δέσποινα Θεοδοσίου. Η εκλογή της έγινε με μεγάλη πλειοψηφία, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική που έχει η ελληνική ναυτιλία στις διεθνείς Ενώσεις και Fora.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter