Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Allianz: Μειώθηκαν οι απώλειες πλοίων το 2021

Bulk carrier 1

Μειώθηκαν οι απώλειες πλοίων το 2021 σε σχέση με το 2020 με βάση τα στοιχεία έκθεσης της Allianz που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Ο ναυτιλιακός κλάδος συνέχισε τη μακροπρόθεσμη θετική τάση ασφάλειας το 2021 με 54 αναφερόμενες συνολικές απώλειες σε σύγκριση με 65 ένα χρόνο νωρίτερα. Οι ετήσιες ναυτιλιακές απώλειες μειώθηκαν κατά 57% την τελευταία δεκαετία από το 2012 (127), ενώ το 2021 αντιπροσωπεύει σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον κυλιόμενο μέσο όρο απωλειών 10ετίας (89), αντανακλώντας την αυξημένη εστίαση στα μέτρα ασφάλειας με την πάροδο του χρόνου, όπως η ρύθμιση, ο βελτιωμένος σχεδιασμός πλοίων και οι τεχνολογικές εξελίξεις και η διαχείριση κινδύνων.
Η Νότια Κίνα, η Ινδοκίνα, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες είναι το κύριο παγκόσμιο hotspot ζημιών, αντιπροσωπεύοντας μία στις πέντε απώλειες, αν και η δραστηριότητα μειώθηκε σε ετήσια βάση. Ο Αραβικός Κόλπος σημείωσε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας απωλειών για να καταλάβει τη δεύτερη θέση μπροστά από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας στην τρίτη θέση. Τα ύδατα της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι επίσης ο τόπος σημαντικής απώλειας της τελευταίας δεκαετίας (225 από τους 892), λόγω παραγόντων όπως τα υψηλά επίπεδα τοπικού και διεθνούς εμπορίου, τα κορεσμένα λιμάνια, οι παλαιότεροι στόλοι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα φορτηγά πλοία αντιπροσώπευαν το ήμισυ του συνόλου των πλοίων που χάθηκαν το 2021 (27). Το ναυάγιο ήταν η κύρια αιτία συνολικών απωλειών σε όλους τους τύπους σκαφών κατά τη διάρκεια του 2021, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 60% (32). Η πυρκαγιά/έκρηξη κατέλαβε τη δεύτερη θέση (15%, 8), με τη ζημιά/αστοχία μηχανημάτων τρίτη (11%, 6). Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναφέρθηκαν ως παράγοντας τουλάχιστον 13 απωλειών κατά τη διάρκεια του 2021, ενώ ο Δεκέμβριος και ο Μάιος ήταν οι πιο συχνοί μήνες για απώλειες με επτά αντίστοιχα. Τέλος ενώ ο αριθμός των συνολικών απωλειών μειώθηκε κατά το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των αναφερόμενων ναυτικών ατυχημάτων ή συμβάντων αυξήθηκε.

Πηγή: Ασφάλειες Allianz

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter