Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παρέμβαση του World Economic Forum για τη «σκάτζα» των ναυτικών

0World Economic Forum

Το World Economic Forum εντάχθηκε στην λίστα των θεσμικών οργάνων και των ναυτιλιακών φορέων που προτρέπουν τις κυβερνήσεις να βρουν άμεσα μια λύση για την κρίση που έχει δημιουργηθεί με τα «παγιδευμένα» στα πλοία πληρώματα λόγω των μέτρων για την μη εξάπλωση της πανδημίας.
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, το World Economic Forum χαρακτήρισε τα ζητήματα των πληρωμάτων που εμποδίζονται να αποβιβαστούν από τα σκάφη ως "ανθρωπιστική κρίση" και επέμεινε ότι απαιτείται "παγκόσμια δράση" για τον τερματισμό της.
Είναι επιτακτική ανάγκη της βιομηχανίας μεταφορών να κρατήσει τους ναυτεργάτες ασφαλείς, διατηρώντας παράλληλα τα άλλα αγαθά που διακινούνται στην υπηρεσία της κοινωνίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Margi Van Gogh, επικεφαλής του Φόρουμ της εφοδιαστικής αλυσίδας .Η κατάσταση των ναυτικών έχει μετατραπεί σε "ανθρωπιστική κρίση και κρίση ασφαλείας", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres, καλώντας τις χώρες να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους.
Από τα μέσα Ιουνίου, έως και 300.000 ναυτικοί το μήνα χρειάζονται διεθνείς πτήσεις για να επιτρέψουν τη μετάβαση των πληρωμάτων, σύμφωνα με τον ΙΜΟ και τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).
Οι μισοί από αυτούς έχουν κολλήσει σε πλοία, σε ορισμένες περιπτώσεις για 15 μήνες (σε σύγκριση με το ανώτατο όριο των 11 μηνών, βάσει της σύμβασης ναυτικής εργασίας του 2006). Οι άλλοι μισοί περιμένουν να επιβιβαστούν και, καθώς κερδίζουν χρήματα μόνο στη θάλασσα, αγωνίζονται να ταΐσουν τις οικογένειές τους.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter