Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

PCT SA: Δράσεις για την τοπική κοινωνία

sep limani 000

Υπευθυνότητα, συνέπεια, αξιοπιστία και κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτά είναι τα κύρια γνωρίσματα της επιχειρηματικής παρουσίας της εταιρείας PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) στον Λιμένα Πειραιά εδώ και 13 χρόνια, καθώς και του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων της με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Η PCT - θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited – με όραμα και στρατηγική στοχεύει στο να καταστήσει το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι κορυφαίο κόμβο του διαμετακομιστικού θαλάσσιου εμπορίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Όμως δεν στέκεται μόνο σε αυτό. Αναπτύσσοντας τους πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, με ευαισθησία, σεβασμό στις αξίες και πάντα με γνώμονα τη συμπερίληψη αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες και φροντίζει για τις ευπαθείς ομάδες. Ήδη για την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον έχει προσφέρει συνολικά 600.000€ εντός των οποίων συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
Στο επίκεντρο πάντα ο άνθρωπος
Η PCT φροντίζει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης με δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη βασικών αναγκών ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, μεριμνά για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε προνοιακά ιδρύματα, όπως το Γηροκομείο Πειραιά, ενώ εστιάζει και στα Άτομα με Αναπηρία κάθε ηλικίας, συμπράττοντας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες «Αγάπη - Φροντίδα Ζωής» για τη δωρεά εξοπλισμού. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα όλων αυτών είναι η δωρεά ειδικού αθλητικού εξοπλισμού στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη πρωταθλητή Γεώργιο Σφάλτο, προκειμένου να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2026, καθώς και η δωρεά για την αντικατάσταση της ράμπας καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.
Στο κέντρο της δράσης της PCT βρίσκεται η νέα γενιά και η ενίσχυση της μαθητικής κοινότητας. Η εταιρεία έχει αναλάβει τη δωρεά εξοπλισμού πληροφορικής σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά καθώς και τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούν κοινωφελείς οργανισμοί όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα. Παράλληλα, το Περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα των πρωτοβουλιών της PCT. Η εταιρία το 2023 έγινε μέλος της περιβαλλοντικής συμμαχίας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης WE4ALL, αναπτύσσοντας στο πλαίσιο του προγράμματος «Green Future» δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης μαθητών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, εθελοντικό καθαρισμό ακτών και δενδροφυτεύσεις. Έτσι, τον Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της παραλίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με τη συγκέντρωση και μεταφορά απορριμμάτων σε ειδικές εγκαταστάσεις.
Το κοινωνικό έργο της PCT συνεχίζεται
Το 2024 αποτελεί κομβικό σημείο, καθώς θα επεκταθούν οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης και οι συνεργασίες της με τοπικούς φορείς και οργανισμούς κοινωνικού σκοπού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Captain Wang Jihang, Managing Director της PCT: «Στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε και κάνουμε πράξη πρωτοβουλίες οι οποίες τελικά θα έχουν αξιοσημείωτο όφελος σε ανθρώπους των περιοχών όπου όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιούμαστε και ανήκουμε. Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς να αναλαμβάνουμε δράσεις που να κάνουν τη διαφορά στο περιβάλλον αλλά και στην κοινωνία, σε συνέπεια πάντα με τις αξίες και τη φιλοσοφία της PCT».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter