Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βραβείο ESPO διεκδικεί ο Πειραιάς

espo 000

Το λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ-COSCO) βρίσκεται μεταξύ έντεκα υποψηφίων λιμένων που διεκδικούν το βραβείο ESPO. Το θέμα αυτής της 13ης έκδοσης του βραβείου ESPO είναι "Ο ρόλος των λιμένων στην ανάκαμψη της πόλης και της τοπικής κοινωνίας". Το βραβείο ESPO 2021 θα πάει στον φορέα διαχείρισης λιμένων που καταφέρνει να διαδραματίσει καλύτερα ρόλο στην ανάκαμψη από την τρέχουσα κρίση και στη συμβολή στην ενίσχυση της ευημερίας της πόλης, της τοπικής κοινότητας και της περιοχής. Το νικητήριο λιμάνι θα αποδείξει σε ποιο βαθμό η εστίαση και οι δραστηριότητές του είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη της γύρω πόλης και της τοπικής κοινωνίας και ποια επιτυχημένα μέτρα λαμβάνει για να βοηθήσει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάκαμψη και ευημερία της πόλης, της τοπικής κοινότητας και της περιοχής.
Τα μέλη του ESPO υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους μέχρι την Πέμπτη 1η Ιουλίου. Το βραβευμένο με ESPO λιμάνι θα επιλεγεί από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων, υπό την προεδρία του Δημητρίου Θεολογίτη, πρώην επικεφαλής της Μονάδας Λιμένων και Εσωτερικής Ναυσιπλοΐας στη DG MOVE στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στην Τελετή Απονομής βραβείων ESPO και στο Δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Τα υποψήφια λιμάνια με αλφαβητική σειρά είναι τα Guadeloupe Port Caraïbes (France), Hamburg Port Authority (Germany), Piraeus Port Authority (Greece), Dublin Port Company (Ireland), Port Network Authority of the Northern Central Tyrrhenian Sea (Italy), Port Network Authority of the Ionian Sea – Port of Taranto (Italy), Port of Gdansk (Poland), Port Authority of Ceuta (Spain), Port Authority of Valencia (Spain), Port Authority of Vigo (Spain), και Ports of Stockholm (Sweden)

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter