Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κατάθεση φακέλων για έργο του ΟΛΠ

COSCO 534 355

Κατατίθενται την Δευτέρα οι φάκελοι των υποψήφιων εργοληπτών για την κατασκευή του έργου της επέκτασης του επιβατικού λιμένα του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (νότια ζώνη, φάση Α΄) προϋπολογισμού 168,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Αμέσως μετά η διαδικασία περνά στο επόμενο στάδιο της προεπιλογή από τον ΟΛΠ γεγονός που θα επιτρέψει με ορίζοντα ως τα τέλη Νοεμβρίου να ζητηθούν από τον Οργανισμό οι δεσμευτικές προσφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες για το εν λόγω έργο έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και σύμφωνα με πληροφορίες οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P Αβαξ, Intrakat, Archirodon, Ακτωρ, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΚΑΛ και ενδεχομένως ξένοι όμιλοι, όπως οι FCC Construcciοn, Vinci και Royal Boskalis Westminster διεκδικήσουν την επιλογή είτε αυτοδύναμα είτε και κοινοπρακτικά σχήματα.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο ΟΛΠ έχει προκηρύξει διαγωνισμό και για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου επισκευής δαπέδων, σιδηροτροχιών και γερανογεφυρών στοιβασιάς (RMG Cranes) του προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ενώ αναμένει το «πράσινο φώς» για να τρέξει έργα που συμπεριλαμβάνονται στο master plan.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter