Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φιλικός και concession agreement στη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό

olp-sep

Εβδομάδα εξελίξεων αναφορικά με τα δύο κορυφαία θέματα που σχετίζονται με το λιμάνι του Πειραιά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συζήτησης του προϋπολογισμού που έληξε χθες.

Ειδικότερα με βάση τα εκ του ΥΝΑ προγραμματισμένα το θέμα της έγκρισης του φιλικού διακανονισμού ΟΛΠ-COSCO αλλά και το σχέδιο του concession agreement, που προετοίμασε ειδική επιτροπή στο ΥΝΑ θα εισαχθούν προς έγκριση γεγονός που οδηγεί αβίαστα πλέον στην οριστικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ της δεύτερης και ουσιαστικής φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Δηλαδή της φάσης των δεσμευτικών προσφορών.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή του ΥΝΑ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει σχηματοποιήσει το πλαίσιο της «επόμενης ημέρας» όπου περιγράφονται διαδικασίες, λειτουργίες υπηρεσιών αλλά και υποχρεώσεις που θα απορρέουν για τον «πλειοδότη» της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού.

Τα δύο γεγονότα σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών ενδεχομένως επιτρέπουν την επιτάχυνση των διαδικασιών ακόμη και εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου εφ όσον τη σχετική απόφαση λάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης υπεραμύνθηκε των επιλογών, μεταξύ των άλλων, περί της λιμενικής πολιτικής σημειώνοντας τη σημασία για την εθνική οικονομία της έλευσης επενδύσεων στα λιμάνια αλλά και του ερχομού μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που εμπιστεύονται το λιμάνι του Πειραιά για διανομή των προϊόντων τους μέσω των εγκαταστάσεων της PCT SA.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter