Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναβολή μέχρι νεοτέρας για τον ΟΛΠ

olp-5678

Νέα αναβολή εκτιμάται ότι θα λάβει η υπόθεση εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής συνδικαλιστικών φορέων των εργαζόμενων στα λιμάνια κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ύστερα από την χθεσινή απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων να προχωρήσουν σε αποχή διαρκείας.

Το χρονικό εύρος της οποίας θα καθοριστεί από τα αρμόδια όργανα των Συλλόγων την Παρασκευή στο πλαίσιο της αντίδρασης σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη εκδίκαση είχε προσδιοριστεί για τις 2 Δεκεμβρίου, όπου συνέβη αναβολή για τις 16 Δεκεμβρίου αφού στις 2 ήταν η προειδοποιητική κινητοποίηση των Δικηγόρων. Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν χθες είναι αμφίβολο αν θα γίνει στις 16 η εκδίκαση αν και οι αποφάσεις της Παρασκευής από τον ΔΣΑ θα δείξουν.
Στο μεταξύ καλά πληροφορημένες πηγές ήθελαν χθες να έχει προχωρήσει το «πολυθρύλητο» πλέον master concession μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου, αν και υπάρχουν εικασίες ότι εκκρεμούν ακόμη ζητήματα «της επόμενης ημέρας» της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά η ρύθμιση των οποίων πιθανώς να καθυστερήσει τη διαδικασία. Καθυστέρηση της διαδικασίας και για την έγκριση από τη Βουλή του συντελεσθέντος φιλικού διακανονισμού «βλέπουν» και πολιτικοί παρατηρητές που εστιάζουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα μείζονος σημασίας θέματα περί την οικονομία. Ωστόσο εκτιμήσεις θέλουν την εισαγωγή του θέματος εντός του τρέχοντος μηνός με μεγαλύτερη πιθανότητα λίγο προ των εορτών.
Το διαδικαστικό που προαναφέρθηκε μάλλον, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, θα «σπρώξει» χρονικά κάπου περί τα τέλη Ιανουαρίου τη διαδικασία αναγγελίας από το ΤΑΙΠΕΔ της δεύτερης και δεσμευτικής φάσης προσφορών και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει «ρευστοποιηθεί» περεταίρω το πολιτικό σκηνικό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter