Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον Ο.Λ.Π.

olp-logo-6578

Στα πλαίσια των πολιτικών της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης που ασκεί ο ΟΛΠ Α.Ε. και της στήριξης των συνανθρώπων που ζουν στο λιμάνι με προβληματικές συνθήκες, ενόψει και των εορτών αποφασίσθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο τα ακόλουθα:

α. Η χορήγηση δώρων Χριστουγέννων σε όλα τα παιδιά των εργαζομένων στον ΟΛΠ Α.Ε., στα παιδιά των εργαζομένων στους Δήμους Πειραιώς, Δραπετσώνας-Κερατσινίου και Περάματος.
β. H συνέχιση της πολιτικής χορήγησης τροφίμων μέσω φορέων της Εκκλησίας και της Πολιτείας (Δήμος).
γ. H σίτιση κατά τις ημέρες των εορτών όλων των αστέγων του λιμένα.
δ. Το άνοιγμα των κλιματιζόμενων αιθουσών λόγω κλιματικών συνθηκών σε ορισμένους από τους σταθμούς επιβατών και
ε. Παροχές σε ευπαθείς ομάδες υποβαθμισμένων περιοχών σε συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού (βάψιμο κλπ.) ανατέθηκε σε άνεργους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με ατομικές συμβάσεις εκτέλεσης έργου, ένα πείραμα που πέτυχε τους στόχους του και θα επαναληφθεί.

Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. και η ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. υπήρξαν οι πρωτεργάτες για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων μέσω ΕΒΕΠ (8 εκατ. ευρώ) με ενεργή συμμετοχή της απαιτούμενης εκπαίδευσης των ανέργων στις επισκευαστικές εγκαταστάσεις του ΟΛΠ Α.Ε.

Ο ΟΛΠ Α.Ε δεν αποτελεί μόνο το μεγαλύτερο αναπτυξιακό οργανισμό του Πειραιά, αλλά και μια δύναμη κοινωνικής συνευθύνης μετά από κάλυψη κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Πολιτιστική Ακτή, Δημοτικό Θέατρο. Αγ. Νικόλαος κλπ.)

Ειδικά για τις γιορτές των Χριστουγέννων ο ΟΛΠ Α.Ε. φωταγώγησε εορταστικά όλες τις Πύλες του Λιμένα και τα κτίριά του, ενώ παραχώρησε το αντίγραφο του πλοίου του ευεργέτη κ. Βαρβάκη, το οποίο έχει δωρίσει στον ΟΛΠ ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, στο Δήμο Πειραιά, προκειμένου να στολισθεί ο χώρος μπροστά στο αναγεννημένο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. θα εκδόσει για το 2012 και 2013 για λόγους ευθύνης και διαφάνειας το σύνολο των δράσεών του για θέματα εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης σε ενιαίο τόμο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter