Πεμ10102024

Last updateΠεμ, 10 Οκτ 2024 5pm

Συγχώνευση για την απαναθρακοποίηση

0hamburg

Το World Ports Climate Action Program (WPCAP) θα συγχωνευθεί στην Climate and Energy Committee, της IAPH, ενισχύοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και επιταχύνοντας τις πρωτοβουλίες για βιώσιμα καύσιμα.


Η ανακοίνωση έγινε στο IAPH 2024 World Ports Conference, που ολοκληρώνει τις εργασίες του σήμερα 10 Οκτωβρίου στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Το WPCAP που ιδρύθηκε το 2018 συγκέντρωσε μεγάλα λιμάνια, όπως το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα-Μπριζ, η Βαρκελώνη και το Λος Άντζελες, για την προώθηση στρατηγικών μείωσης των εκπομπών και υιοθέτησης βιώσιμων καυσίμων.
Από τον Ιανουάριο του 2025, οι πρωτοβουλίες του WPCAP θα απορροφηθούν πλήρως από την επιτροπή IAPH. Η συγχώνευση αυτή αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των πόρων και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ μεγάλων και μικρών λιμένων για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων.
Οι προσπάθειες του WPCAP επικεντρώθηκαν στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τα πλοία, στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και στην προώθηση των προσπαθειών απαλλαγής από τον άνθρακα στις λιμενικές επιχειρήσεις.
Μία από τις αξιοσημείωτες συνεισφορές του WPCAP ήταν η ανάπτυξη του εργαλείου αυτοαξιολόγησης του Επιπέδου Ετοιμότητας Λιμένων για Ναυτιλιακά Καύσιμα (PRL-MF), που ξεκίνησε ψηφιακά κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Λιμένων IAPH 2024.
Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους λιμένες να αξιολογήσουν την ετοιμότητά τους για επιχειρήσεις ανεφοδιασμού με καύσιμα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Παρέχει ένα δομημένο πλαίσιο για τους λιμένες ώστε να αξιολογούν και να γνωστοποιούν την πρόοδό τους στην έρευνα, την ανάπτυξη και την ανάπτυξη τεχνολογιών βιώσιμων καυσίμων.
Το εργαλείο PRL-MF είναι ανεξαρτήτως καυσίμου και προσφέρει έναν οδικό χάρτη για να βοηθήσει τους λιμένες να εντοπίσουν τομείς που απαιτούν περαιτέρω επενδύσεις και συνεργασία, υποστηρίζοντας μια παγκόσμια στροφή προς καθαρότερη ενέργεια. Με την προώθηση της διαφανούς επικοινωνίας μεταξύ λιμένων, φορέων εκμετάλλευσης πλοίων και άλλων ενδιαφερομένων, διασφαλίζει ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία μπορεί να επιτύχει μελλοντικούς περιβαλλοντικούς στόχους.
Η ενσωμάτωση του έργου του WPCAP στο IAPH ενισχύει την παγκόσμια δέσμευση για την επίτευξη αυτών των φιλόδοξων στόχων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter