Πεμ09192024

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2024 5pm

Ρότερνταμ: 500.000 «κουτιά» διακινήθηκαν μέσω του Secure Chain

0rotterdam

Η “ασφαλής αλυσίδα” ( Secure Chain) του λιμανιού του Ρότερνταμ έχει χειριστεί ήδη 500.000 εμπορευματοκιβώτια εισαγωγής. Η νέα επιχειρησιακή προσέγγιση αποτελεί πλέον συνήθη πρακτική στο Ρότερνταμ για όλα τα εμπορευματοκιβώτια εισαγωγής από τη Λατινική Αμερική (από την 1η Απριλίου) και τη Βόρεια Αμερική (από την 1η Ιουλίου) και θα εφαρμοστεί για φορτία εμπορευματοκιβωτίων από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και το Πακιστάν την 1η Οκτωβρίου 2024.
Χρησιμοποιώντας αυτή τη στρατηγική, το τρέχον ορόσημο των 500.000 εμπορευματοκιβωτίων επιτεύχθηκε σε λίγο περισσότερο από 10 μήνες. Τέλος, όλα τα εμπορευματοκιβώτια εισαγωγής στο λιμάνι του Ρότερνταμ θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την ασφαλή αλυσίδα.
Στην ασφαλή αλυσίδα, η ναυτιλιακή εταιρεία, ο αποστολέας, ο μεταφορέας και ο μεταφορέας μεταβιβάζουν ψηφιακά το δικαίωμα συλλογής ενός εμπορευματοκιβωτίου, μοιράζοντας με ασφάλεια τις βασικές πληροφορίες μεταξύ τους. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας το Port Community System του Portbase, μια ουδέτερη πλατφόρμα εφοδιαστικής για ολλανδικά λιμάνια.
Μόνο μεταφορείς, μεταφορείς φορτηγίδων ή σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που έχουν λάβει άδεια μέσω της ασφαλούς αλυσίδας μπορούν να έχουν πρόσβαση στον τερματικό σταθμό.
Η ασφαλής αλυσίδα είναι μια συνεργασία μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και της κυβέρνησης. Οι συμμετέχοντες αντιπροσωπεύουν την πλήρη εφοδιαστική αλυσίδα, με πρόσθετους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Αρχής του Λιμένα του Ρότερνταμ, του Δήμου του Ρότερνταμ, των Ολλανδικών Τελωνείων και της Λιμενικής Αστυνομίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter