Πεμ09192024

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2024 1pm

ΗΠΑ: Φόρος 25% στις γερανογέφυρες εκ Κίνας

0cranes

Η αρμόδια αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών εποπτείας του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την επανεξέταση των σαρωτικών αυξήσεων δασμών που πρότεινε η κυβέρνηση Μπάιντεν σε ένα ευρύ φάσμα κινεζικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των γερανογεφυρών που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα αμερικανικά λιμάνια. Μάλιστα αποφάσισε να αυξήσει τους δασμούς στις κινεζικές γερανογέφυρες στο 25% με ισχύ την αρχή του 2024. Ωστόσο, πρόσθεσε μια εξαίρεση για συμβάσεις που εκτελέστηκαν πριν από τις 14 Μαΐου 2024 και γερανογέφυρες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τις 14 Μαΐου 2026.
Τα αμερικανικά λιμάνια και η ένωση τους (AAPA) αντέδρασαν υποστηρίζοντας ότι η άμεση εφαρμογή των δασμών τιμωρούσε τους φορείς εκμετάλλευσης λιμένων των ΗΠΑ χωρίς ισχυρή εναλλακτική λύση. Ανέφεραν δε ότι θα αυξήσει το κόστος για τους φορείς εκμετάλλευσης λιμένων ή ενδεχομένως θα καθυστερήσει τις κρίσιμες επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές.
Οι δασμοί καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κινεζικών προϊόντων που κυμαίνονται από ημιαγωγούς και προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου έως ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες τους, μόνιμους μαγνήτες και μια σειρά ιατρικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων γαντιών, μασκών προσώπου και συριγγών. Οι περισσότεροι δασμοί ξεκινούν αμέσως, ενώ άλλοι εφαρμόζονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2025 και του 2026.
Ο Λευκός Οίκος τον Φεβρουάριο ανέφερε μια συμφωνία με την PACECO Corp., θυγατρική της ιαπωνικής Mitsui E&S Co. με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία είπε ότι σχεδίαζε να επανεκκινήσει την ικανότητα παραγωγής γερανογεφυρών των ΗΠΑ μετά από απουσία άνω των 30 ετών. Πιο πρόσφατα, ο κατασκευαστής λιμενικού εξοπλισμού Konecranes με έδρα τη Φινλανδία δήλωσε ότι δημιουργεί ένα δίκτυο προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού χάλυβα, για την κατασκευή γερανών STS στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter