Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιδρύθηκε Association of Four Sea Ports

0Riga Latvia1

Το λιμάνι της Ρίγας έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Four Sea Ports.Το λιμάνι υπέγραψε κοινή δήλωση - διακήρυξη συνεργασίας με τους λιμένες της Καρθαγένης (Ισπανία), της Τεργέστης και του Monfalcone (Ιταλία) καθώς και με τους λιμένες της Βόρειας Θάλασσας (Βέλγιο, Κάτω Χώρες).


Η δήλωση αποσκοπεί στην ενίσχυση των λιμενικών λειτουργιών στους τομείς της βιωσιμότητας, της ενέργειας, της ψηφιοποίησης και των ευρωπαϊκών μεταφορών με τη δημιουργία ενός μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκού λιμενικού δικτύου για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, καθώς και για την προώθηση της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ λιμένων.
Η ένωση που ιδρύθηκε με τη διακήρυξη είναι ανοικτή και άλλα λιμάνια καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας συνεργασίας, οι λιμένες θα ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους λιμένες, καθώς και της περιβαλλοντικής διαχείρισης και της βιώσιμης διαχείρισης των λιμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταγωνιστικότητα κάθε λιμένα θα ενισχυθεί επίσης στο συνολικό λιμενικό δίκτυο διευκολύνοντας τη ροή φορτίου μεταξύ λιμένων και ανταλλάσσοντας γνώσεις σχετικά με την ψηφιοποίηση των λιμενικών διαδικασιών, των συστημάτων της λιμενικής κοινότητας (PCS) και της διαχείρισης της κυκλοφορίας.
Ένας άλλος σημαντικός στόχος είναι η συνεργασία για την προσέλκυση χρηματοδότησης και η κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα, ιδίως στους τομείς της βιωσιμότητας, της ενέργειας, των έξυπνων τεχνολογιών και του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter