Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμβούργο: Συγκεντρώθηκε το 92% των μετοχών της HHLA

0hamburg

Η πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της MSC Port of Hamburg Beteiligungsgesellschaft SE ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της εθελοντικής δημόσιας προσφοράς εξαγοράς της Hamburger Hafen und Logistik Aktiengesellschaft (HHLA) στο τέλος της πρόσθετης περιόδου αποδοχής.


Κατά τη λήξη της πρόσθετης περιόδου αποδοχής, η πρόταση εξαγοράς είχε γίνει αποδεκτή από μετόχους που κατείχαν 7.325.366 μετοχές κατηγορίας Α της HHLA. Επιπλέον, η SAS Shipping Agencies Services S.à r.l, πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της MSC, απέκτησε επιπλέον 9.184.558 μετοχές Α της HHLA εντός και εκτός χρηματιστηρίου εκτός της διαδικασίας προσφοράς.
Μαζί με τις μετοχές κατηγορίας Α και κατηγορίας S που κατέχει ο Δήμος του Αμβούργου, περίπου το 92,3 % του μετοχικού κεφαλαίου της HHLA αποδίδεται πλέον στους εταίρους της κοινής επιχείρησης.
«Είμαστε ικανοποιημένοι με το ισχυρό αποτέλεσμα της προσφοράς εξαγοράς μας. Έχουμε εξασφαλίσει πάνω από τα τρία τέταρτα της ελεύθερης διασποράς της HHLA και, μαζί με την πόλη, θα κατέχουμε πάνω από το 92% των δικαιωμάτων ψήφου της HHLA μετά το κλείσιμο της συναλλαγής. Αυτό μας φέρνει σε πολύ καλή θέση για να προωθήσουμε τα κοινά μας σχέδια. Ο στόχος είναι σαφής: σχεδιάζουμε ανάπτυξη για την HHLA και θέλουμε να συμβάλουμε στο λιμάνι του Αμβούργου να διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη συναυλία των λιμανιών του κόσμου ", δήλωσε ο Soren Toft, Διευθύνων Σύμβουλος της MSC.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter