Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Αμβέρσα το πρώτο υδρογονοκίνητο ρυμουλκό στον κόσμο

0Hydrotug

Το πρώτο υδρογονοκίνητο ρυμουλκό είναι έτοιμο για λειτουργία στην περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ του λιμανιού της Αμβέρσας-Μπριζ και της CMB. Θα χρησιμοποιηθεί τόσο ως σκάφος δοκιμών όσο και ως επίδειξη των δυνατοτήτων του υδρογόνου ως καυσίμου πλοίων.
Αφού πέρασε τους τελευταίους μήνες στην Αμβέρσα υποβάλλοντας σε τελικές δοκιμές και πιστοποίηση από τους Lloyd's, το πλοίο γνωστό ως Hydrotug 1 θα είναι σε πλήρη λειτουργία στο λιμάνι το 2024.
Το Hydrotug 1 μπορεί να αποθηκεύσει 415 κιλά συμπιεσμένου υδρογόνου σε έξι αποστακτήρες εγκατεστημένους στο κατάστρωμα. Η χωρητικότητα θα δώσει στο σκάφος 24 ώρες λειτουργίας.
Η παραγγελία για την κατασκευή του ρυμουλκού πήγε στα ναυπηγεία Armón στη Navia της Ισπανίας όπου καθελκύστηκε στις 16 Μαΐου 2022. Πριν από ένα χρόνο, μετέφεραν το πλοίο στο Βέλγιο, επιλέγοντας την Oostende, καθώς το λιμάνι είχε ήδη εγκαταστάσεις υδρογόνου, καθώς είναι το homeport για την CMB.
Το λιμάνι της Αμβέρσας-Μπριζ, ωστόσο, εξακολουθεί να διερευνά μια σειρά νέων τεχνολογιών, καθώς προσπαθεί να βρει τις καλύτερες λύσεις για την απαλλαγή των λιμενικών λειτουργιών από τον άνθρακα. Σε ένα παράλληλο έργο, θέτουν σε λειτουργία το πρώτο ρυμουλκό με μεθανόλη το 2024. Επίσης, πρόσφατα παραγγειλαν την κατασκευή ενός ηλεκτρικού ρυμουλκού μπαταρίας από την Damen.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter