Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύει στο σιδηρόδρομο η MSC

0MSCΒαγόνια

Επενδύσεων συνέχεια στην εφοδιαστική και τα logistics για την MSC η οποία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την FS Italiane.

Το MoU υπεγράφη στη Γενεύη από τη Sabrina De Filippis, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Mercitalia Logistics, επικεφαλής του Τμήματος Logistics του FS Italiane Group, και τον Giuseppe Prudente, Chief Logistics Officer της MSC και Πρόεδρο της MEDLOG, παρουσία του Luigi Ferraris, Διευθύνοντος Συμβούλου του FS Group και του Gianluigi Aponte, Προέδρου του MSC Group. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που ανήκει από κοινού στην Mercitalia Logistics (51%) και στη MEDLOG (49%) για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία νέων τερματικών σταθμών φορτίου σε τοποθεσίες που ελέγχονται από τους δύο ομίλους στην Ιταλία. Πρωταρχικός στόχος της νέας εταιρικής σχέσης είναι η ανάπτυξη των συνδυασμένων θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών με μεγαλύτερες και αποτελεσματικότερες συνέργειες για την επέκταση του δικτύου εφοδιαστικής εμπορευματικών μεταφορών από και προς ιταλικά και ευρωπαϊκά λιμάνια, σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο εταιριών.

Τον περασμένο μήνα, η MSC έκλεισε συμφωνία με την Global Infrastructure Partners με έδρα τη Νέα Υόρκη για να αγοράσει μερίδιο 50% στην ιταλική εταιρεία επιβατικών σιδηροδρόμων Italo, ενώ τον Σεπτέμβριο η MSC επιλέχθηκε ως ο νικητής εταίρος για να βοηθήσει στην αναβίωση του εθνικού φορέα σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών της Ισπανίας Renfe Mercanias.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter