Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυστραλία: Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η DP World

0DPWorld11

Η DP World, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών στην Αυστραλία, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής, 10 Νοεμβρίου, ότι η εταιρεία είχε αναστείλει όλες τις λειτουργίες του λιμενικού τερματικού σταθμού λόγω αυτού που αποκαλεί «περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο». Οι δραστηριότητες αναστέλλονται, δήλωσε η εταιρεία για την ασφάλεια των πελατών και των υπαλλήλων της.
"Οι ομάδες μας εργάζονται επιμελώς για να περιορίσουν την κατάσταση και να καθορίσουν τον αντίκτυπο στα συστήματα και τα δεδομένα μας", ανέφερε η DP World Australia σε δήλωση που κυκλοφόρησε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές, ενώ συνεχίζει να διερευνά το εύρος της παραβίασης.
Η στάση εργασίας φέρεται να ξεκίνησε για όλες τις παράκτιες επιχειρήσεις στους τερματικούς σταθμούς της εταιρείας στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, το Μπρίσμπεϊν και το Fremantle, αφού η παραβίαση ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας την Παρασκευή. Αναμένεται ότι η εταιρεία θα παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες το Σάββατο, αλλά την Παρασκευή το βράδυ οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα της εταιρείας είδαν προειδοποιητικά μηνύματα.
"Έλεγχος εάν η σύνδεση του ιστότοπου είναι ασφαλής", εμφανιζόταν σε ορισμένες σελίδες στον ιστότοπο DP World Australia. Έλεγε επίσης ότι dpworld.com πρέπει να ελέγξετε την ασφάλεια της σύνδεσής σας πριν προχωρήσετε. Ωστόσο, δημόσια τμήματα του ιστότοπου παρέμειναν online.
Το περιστατικό στον κυβερνοχώρο έρχεται καθώς η DP World Australia έχει εμπλακεί σε μια συνεχιζόμενη εργατική διαμάχη με λιμενεργάτες και άλλες θέσεις στα λιμάνια που εκπροσωπούνται από τη Ναυτική Ένωση της Αυστραλίας. Η διαμάχη ξεκίνησε τον Οκτώβριο και αφορά την επιχειρησιακή συμφωνία της εταιρείας με το συνδικάτο. Αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο σε θέματα μισθολογικών αυξήσεων καθώς και αλλαγών στους κανόνες εργασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter