Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρέμβαση Πλακιωτάκη ζητάει η Δ.Ν.Ε.

cosco ship 640x400

Την παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ζήτησε η Διεθνής Ναυτική Ένωση προκειμένου να αποφευχθούν «νέες περιπέτειες» στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά. Στην επιστολή της η Δ.Ν.Ε. αναφέρει: «Αναφερόμενοι στη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση (Τετάρτη 1η και Πέμπτη 2η Δεκεμβρίου 2021) που μόλις εξήγγειλε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και λαμβάνοντας υπόψη πως ο Εμπορικός Λιμένας Πειραιώς είναι κλειστός από τις 15:00μμ την Κυριακή 28η Νοεμβρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών και εξαιτίας της γνωστής αδυναμίας παροχής πλοηγικών υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε πως στο Αγκυροβόλιο Πειραιώς έχουν ήδη καταπλεύσει 10 mother vessels και 11 feeders, εν αναμονή φορτοεκφόρτωσης.
Ταυτόχρονα, ο συνωστισμός εμφόρτων και κενών εμπορευματοκιβωτίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις Πειραιώς είναι δυστυχώς ασφυκτικός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια αγορά και κατ’ επέκτασιν για την Εθνική Οικονομία, εν όψει της εορταστικής περιόδου.
Με τον προσήκοντα σεβασμό στο δικαίωμα τόσο της απεργίας όσο και της εργασίας, απευθύνουμε έκκληση προς το Υ.ΝΑ.Ν.Π. να διαφυλάξει την -βάσει Νόμου προβλεπόμενη- επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς, σε αυτήν την εξόχως κρίσιμη περίοδο για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της Χώρας μας.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter