Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναστολή στην αναστολή για τις «σταλίες»

0Containers stacked

Με τις χαοτικές καταστάσεις στα Αμερικανικά λιμάνια να μην έχουν τέλος ως προς την διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς και το λιμάνι του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν την περαιτέρω αναβολή του τέλους παραμονής (σταλίες) εμπορευματοκιβωτίων των 100 δολαρίων ανά ημέρα.

Οι λιμένες θα επανεκτιμήσουν την εφαρμογή των τελών μετά από άλλη μια εβδομάδα παρακολούθησης των δεδομένων αν και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση δεν οδεύει προς εξομάλυνση γεγονός που προσδιορίζει την εφαρμογή στα τέλη Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η επιβολή του τέλους είχε ανακοινωθεί στις 25 Οκτωβρίου.

Παρακάμπτει η CMA CGΜ

Στο μεταξύ η CMA CGM θα προβεί σε δύο μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα προσαρμογές στις ναυτιλιακές υπηρεσίες του που αντιμετωπίζουν συμφόρηση στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Το σέρβις «LIBERTY BRIDGE» από τη Βόρεια Ευρώπη προς την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ θα παραλείψει το λιμάνι της Σαβάνα της Γεωργίας στις αρχές του 2022 λόγω της συνεχιζόμενης συμφόρησης. Νωρίτερα το Νοέμβρη, η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd παρέλειψε επίσης το λιμάνι της Σαβάνα. Η «λούπα» του σέρβις επαναπροσδιορίζεται με προσεγγίσεις σε Southampton – Antwerp – Rotterdam – Bremerhaven – Le Havre – New York – Norfolk – Charleston – Southampton. Αντίστοιχα η «λούπα» του EUROSAL service περιλαμβάνει προσεγγίσεις σε Rotterdam – London Gateway – Hamburg – Antwerp – Caucedo – Cartagena – Manzanillo – Buenaventura – Posorja – Callao – San Antonio – Callao – Posorja – Manzanillo – Cartagena – Caucedo – Rotterdam.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter