Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Gdańsk απέσπασε το βραβείο ESPO

espo 000

Το λιμάνι του Gdańsk απέσπασε το βραβείο ESPO 2021 ως αναγνώριση του ρόλου του στην ανάκαμψη της πόλης και της τοπικής κοινότητας. Το βραβείο ESPO απένειμε ο Walter Goetz, επικεφαλής του γραφείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής και δείπνου στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες.


Η Αρχή Λιμένος του Γκντανσκ κέρδισε το Βραβείο ESPO 2021 για το έργο “WE ARE – unification of local community of Gdańsk’s districts Nowy Port and Stogi with its old neighbour, the sea port”. Με το σύνθημα WE ARE πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες για την προώθηση των αξιών της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στους κατοίκους δύο περιοχών του Γκντανσκ: το Nowy Port και το Stogi. Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου lockdown, το λιμάνι χρηματοδότησε και διένειμε 8.000 γεύματα σε ηλικιωμένους που ήταν περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να προσβληθούν από COVID-19, αγόρασε ιατρικό εξοπλισμό για νοσοκομεία του Pomorze για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, υποστήριξε τοπικούς αθλητικούς συλλόγους για να συνεχίσουν την προπόνηση και υποστήριξε δύο τοπικούς πρωτοβουλίες.
Ανατρέχοντας στη διαδικασία επιλογής σε αυτήν την 13η τελετή του Βραβείου ESPO, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Δημήτριος Θεολογίτης είπε: "Η κριτική επιτροπή πείστηκε από την πρωτοβουλία "We Are" του λιμανιού του Γκντανσκ. Σε δύσκολες στιγμές, το λιμάνι έδειξε συνεργασία, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Οι ενέργειές της εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από την τοπική κοινωνία και ενίσχυσαν τους δεσμούς μεταξύ της πόλης και ενός απομακρυσμένου βιομηχανικού περιβάλλοντος. Πολλά από τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να γίνονται αισθητά στο μέλλον. Το βραβείο είναι ένα σύμβολο που Το έργο που γίνεται από τα λιμάνια είναι επίσης εμπνευσμένο και κατευθύνεται προς τους ανθρώπους».
Ο Łukasz Greinke, Διευθύνων Σύμβουλος του Port of Gdańsk Authority ανέφερε τα ακόλουθα: «Αυτό το βραβείο μας κάνει ακόμα πιο πεπεισμένους ότι το καλό επιστρέφει μόλις ανοίξουμε τον εαυτό μας σε άλλους ανθρώπους. Από την αρχή της πανδημίας, έχουμε υποστηρίξει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού: παραϊατρικούς σε ολόκληρη την περιοχή του Pomorze, επίσης τους ηλικιωμένους, και αθλητικές πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στα παιδιά. Ο καιρός της πανδημίας απελευθέρωσε μέσα μας μια τεράστια ποσότητα ενέργειας και ενσυναίσθησης και ένα αίσθημα αλληλεγγύης, τόσο απαραίτητο αυτή τη στιγμή. Συγχαρητήρια σε όλους τους φιναλίστ. Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τις πρωτοβουλίες σας. Το βραβείο είναι το κίνητρό μας για περαιτέρω ενέργειες στο μέλλον».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter