Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ώρα αποφάσεων…

0Piraeus crop

Με την πλειοψηφία των αιτημάτων που είχε καταθέσει η ΕΝΕΔΕΠ να έχουν γίνει αποδεκτά από την πλευρά του εργοδοτικού φορέα που απασχολεί λιμενεργατικό δυναμικό στους προβλήτες δύο και τρία της PCT SA το ερώτημα είναι αν σήμερα ο προαναφερθείς συνδικαλιστικός φορέας θα προχωρήσει στην εξαγγελθείσα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα το μεσημέρι.

Γεγονός είναι ότι όσοι ανέγνωσαν τις ανακοινώσεις των φορέων των παραγωγικών τάξεων και των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων είχαν συνειδητοποιήσει μεν ότι η πλειοψηφία των αιτημάτων ήδη είχε ικανοποιηθεί στην διάρκεια των συναντήσεων που έγιναν στο ΥΝΝΠ αλλά παρέμειναν με την «αγωνία» για τον λόγο της 48ωρης κινητοποίησης καθώς επι της ουσίας είχαν εκλείψει οι λόγοι για την πραγματοποίησή της. Πάντως χθες το απόγευμα στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έγινε στον Πειραιά ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής αναφέρθηκε στις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί ενώ σήμερα απομένει να αποφασιστεί αν η ΕΝΕΔΕΠ θα πραγματοποιήσει την 48ωρη κινητοποίηση ή θα την αναστείλει και στο πλαίσιο ενός θετικού, όπως τα πράγματα έδειξαν για την ΕΝΕΔΕΠ, διαλόγου με τον εργοδοτικό φορέα και το ΥΝΝΠ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων στην περίπτωση που επιστρέψει η εργασιακή ειρήνη στους δύο προβλήτες του λιμένα η αποκατάσταση των ροών των εμπορευματοκιβωτίων από και προς το λιμάνι θα απαιτήσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του εικοσαήμερου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επί της ουσίας η ικανοποίηση των αιτημάτων των λιμενεργατών απομακρύνει το ενδεχόμενο η ΕΝΕΔΕΠ να προχωρήσει στην 48ωρη κινητοποίηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter