Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΔΝΕ: Να επαναλειτουργήσουν οι εμπορικές λιμενικές εγκαταστάσεις του Πειραιά

dne

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι «Με την από 28ης Οκτωβρίου 2021 επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη, η Διεθνής Ναυτική Ένωση, υπέβαλε επίσημο αίτημα ανάληψης πρωτοβουλίας διαμεσολάβησης από πλευράς Υ.ΝΑ.Ν.Π., στοχεύοντας στην άμεση αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, που τελούν υπό αποκλεισμό εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης κατόπιν του πρόσφατου μοιραίου δυστυχήματος.

Με τον προσήκοντα σεβασμό στην τραγική απώλεια του Εργαζόμενου Δημήτριου Δαγκλή, αλλά παράλληλα με αίσθημα ευθύνης, υπογραμμίστηκε το γεγονός πως ο αποκλεισμός του εμπορικού λιμένος δημιουργεί μία μη διαχειρίσιμη συμφόρηση πλοίων και έναν ανεξέλεγκτο εγκλωβισμό -εισαγόμενων και προς εξαγωγή- φορτίων, προκαλώντας αφόρητες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και συνθήκες ασφυξίας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην εθνική εξαγωγική δραστηριότητα.
Τούτων λεχθέντων, η Δ.Ν.Ε. συμμετείχε στη σημερινή διευρυμένη σύσκεψη Επιχειρηματικών Φορέων, η οποία διεξήχθη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, εκπροσωπούμενη δια του Προέδρου Δ.Σ. κυρίου Αντώνιου Βενιέρη, ο οποίος έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την άμεση αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, τονίζοντας πως μόνο η άρση του αποκλεισμού των τελευταίων ημερών δύναται να λειτουργήσει ως εφαλτήριο ενός εποικοδομητικού διαλόγου των εμπλεκομένων.

Λαμβάνοντας υπόψη πως σήμερα το απόγευμα η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση εκρίθη ως παράνομη και καταχρηστική από το αρμόδιο Δικαστήριο, η Διεθνής Ναυτική Ένωση αναμένει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να διασφαλίσει την άμεση επιχειρησιακή επαναλειτουργία των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, καθώς η Ναυτιλιακή και Εμπορική Κοινότητα βρίσκονται προ αδιεξόδου».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter