Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμβούργο: 2,4 εκατ TEU’s από…Κίνα

0Kina treno

Ένα στα τρία εμπορευματοκιβώτια που εισέρχονται ή εξέρχονται από το λιμάνι του Αμβούργου προορίζεται για την Κίνα ή προέρχεται από εκεί γεγονός που μεταφράζεται σε 2,4 εκατ TEU’s ετησίως.

Το 2020, περίπου 107.000 TEU’s μεταφέρθηκαν μεταξύ Κίνας και Αμβούργου σιδηροδρομικώς. Τα νεότερα στοιχεία για την δυναμική των σιδηροδρομικών συνδέσεων ήρθαν στο προσκήνιο της επικαιρότητας εξ αιτίας των πολύωρων έως πολυήμερων καθυστερήσεων των πλοίων τα λιμάνια αλλά και από το γεγονός ότι στο Αμβούργο έφτασε προχθές ο πρώτος έμφορτος εμπορευματοκιβωτίων συρμός του σέρβις «Shanghai-Express». Το τρένο αναχώρησε από την Κίνα ,για πρώτη φορά, με εμπορευματοκιβώτια 50 ποδιών φορτωμένα με ρούχα, παπούτσια, γυάλινα σκεύη, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, φωτοβολταϊκό εξοπλισμό, μαγειρικά σκεύη, έπιπλα, λαμπτήρες και άλλα καταναλωτικά αγαθά ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για το ταξίδι της επιστροφής με εξαγώγιμα ευρωπαϊκά προϊόντα που προορίζονται για τις αγορές της Κίνας.
Σε τακτική λειτουργία, αρχικά ένα τρένο την εβδομάδα θα αναχωρεί για το Αμβούργο, ωστόσο μακροπρόθεσμα, η συχνότητα θα αυξάνεται μεταξύ δύο και τριών διαδρομών την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης Shanghai Orient Silkroad Intermodal Co. Ltd., οι αναχωρήσεις μέχρι το τέλος του έτους είναι ήδη πλήρως κλεισμένες.

*φωτό αρχείου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter