Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Drewry: Αναμένει νέα άνοδο του δείκτη φορτίων στο τρίτο τρίμηνο

portof amvourgo

Μετά από ισχυρή ανάπτυξη τον Μάιο του 2021, ο Drewry Container Port Throughput Index μειώθηκε κατά 2,2% μηνιαίως τον Ιούνιο του 2021, αλλά η ετήσια αύξηση 11,1% επιβεβαιώνει ότι η ανάκαμψη παραμένει σε καλό δρόμο.


Οι δείκτες απόδοσης λιμένων του Drewry (Drewry Container Port Throughput Indices) είναι μια σειρά δεικτών που καταγράφουν την αύξηση η τη μείωση του όγκου των φορτίων που διακινούνται σε ένα δείγμα άνω των 235 λιμένων παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 75% των παγκόσμιων όγκων. Η βάση υπολογισμού είναι το 100 (Ιανουάριος 2012).
O Drewry αναμένει άνοδο της απόδοσης και κατά την περίοδο αιχμής του 3ου τριμήνου, αλλά μετά περιμένει μία επιβράδυνση για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι όλες οι προβλέψεις παραμένουν ιδιαίτερα ευαίσθητες στις όποιες εξελίξεις της πανδημίας Covid 19
Όλοι οι επιμέρους δείκτης απόδοσης του Drewry κατέγραψαν μείωση με εξαίρεση τον ευρωπαϊκό που παρέμεινε σταθερός. Η πτώση των όγκων κυρίως στα κινεζικά λιμάνια αποδίδεται από τον οίκο αναλύσεων καις την συμφόρηση των λιμένων λόγω του προσωρινού κλεισίματος του λιμανιού Yantian στα τέλη Μαΐου ως αποτέλεσμα της επιδημίας του Covid.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter