Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο «πράσινο» υδρογόνο και… το HHLA

0υδρογόνο

Το Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) θα συμμετάσχει σε μια πανεθνική σειρά έργων υδρογόνου που ανακοινώθηκαν από τη Γερμανική κυβέρνηση.


Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας (BMBF) έχει εγκρίνει σημαντικά ποσά χρηματοδότησης για τρία βασικά έργα υδρογόνου στο πλαίσιο της εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για το Υδρογόνο.
Τα τρία έργα είναι η σειριακή κατασκευή ηλεκτρολυτών νερού μεγάλης κλίμακας (H2Giga), η υπεράκτια παραγωγή υδρογόνου και δευτερογενών προϊόντων (H2Mare) και τεχνολογίες για τη μεταφορά υδρογόνου (TransHyDE).
Το HHLA είναι ένας από τους περισσότερους από 240 εταίρους από επιστημονικούς και βιομηχανικούς τομείς που εργάζονται για τα βασικά έργα.
Το HHLA μπορεί τώρα να αντλήσει επιπλέον 2,3 εκατομμύρια ευρώ για να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες μεταφορών για πράσινο υδρογόνο, στο πλαίσιο του έργου TransHyDE.
Το υδρογόνο χρησιμοποιείται σπάνια στην ίδια θέση όπου κατασκευάζεται. Το TransHyDE αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και θέλει να αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση στην παραγωγή, μεταφορά και χρήση υδρογόνου.
Μαζί με άλλους εταίρους, το HHLA εξετάζει τις διάφορες επιλογές μεταφορών και συμμετέχει στα έργα transHyDE "Mukran" και "Helgoland" στα νησιά Rügen και Heligoland αντίστοιχα.
Στα νησιά πραγματοποιούνται δοκιμές μεταφοράς υδρογόνου σε δοχεία υψηλής πίεσης καθώς και μέσω LOHCs (φορείς υγρού οργανικού υδρογόνου).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter