Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δύο χιλιάδες τραίνα στο εξάμηνο…

0Valenciaport rail

Περισσότερα από 2.000 τρένα έχουν περάσει από το λιμάνι της Βαλένθια το πρώτο εξάμηνο του 2021, διάστημα κατά το οποίο το λιμάνι επιχειρεί να επενδύσει 240 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής πρόσβασης και των υποδομών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2021, ένα εκατομμύριο τόνοι και 103.250 εμπορευματοκιβώτια μεταφέρθηκαν με τραίνο. Στον τομέα των σιδηροδρομικών καλύψεων του λιμένα ανταγωνίζονται δέκα εταιρίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των συνδυασμένων μεταφορών με πρωταγωνιστή τον σιδηρόδρομο. Το Ισπανικό λιμάνι επενδύει στις σιδηροδρομικές καλύψεις όπως άλλωστε και άλλα «ανταγωνιστικά» λιμάνια στην Μεσόγειο σε Γαλλία και Ιταλία όπου εκεί οι επενδύσεις αφορούν σε ανάπτυξη υπερταχέων εμπορευματικών συρμών στο πλαίσιο της αξιοποίησης των σιδηροδρομικών δικτύων υψηλών ταχυτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν αξιοποιήσει μια σειρά από χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών και ειδικότερα για την εκτροπή φορτίων από τους οδικούς στους σιδηροδρομικούς άξονες με πρόταγμα την μείωση των αέριων ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επενδύσεις και στην κρουαζιέρα

Στο μεταξύ το λιμάνι της Βαλένθια ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής προσφορών για τον καθαρισμό μιας περιοχής που προηγουμένως κατείχε το ναυπηγείο Union Naval de Valencia ενόψει της κατασκευής ενός νέου επιβατικού τερματικού σταθμού. Ο προϋπολογισμός καθαρισμού είναι 900.000 ευρώ και περιλαμβάνει την κατεδάφιση αποθηκών και άλλων κτιρίων στην περιοχή, καθώς επίσης την αποσυναρμολόγηση όλου του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων, καθώς και τις εγκαταστάσεις των χαλυβουργείων. Ο νέος επιβατικός τερματικός σταθμός, ο οποίος θα βρίσκεται μεταξύ του Muelle de Poniente και του Muelle Perfecto Palacio, θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 100.000 τετραγωνικών μέτρων και  προορίζεται να εξυπηρετεί την κυκλοφορία κρουαζιερόπλοιων, την τακτική υπηρεσία πορθμείων με τις Βαλεαρίδες Νήσους και την Αλγερία, καθώς και την κυκλοφορία ro-ro.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter