Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε νέα «ρότα» ο κ. Σ. Θεοφάνης

0theofanis sotiris

Με την αποχώρηση του Γερμανικού Fund Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) από το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΟΛΘ ΑΕ, ύστερα από την πρόσφατη εξαγορά του ποσοστού του από την πλευρά Σαββίδη, αποχώρησε από το ΔΣ της Εταιρείας και ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Σωτήρης Θεοφάνης.
Ο κ. Θεοφάνης, που ήταν επικεφαλής συντονιστής όλης της προσπάθειας που οδήγησε στην απόκτηση της ΟΛΘ ΑΕ από το Κοινοπρακτικό Σχήμα, πριν τέσσερα περίπου χρόνια, είχε παραμείνει μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ μετά την περυσινή «βελούδινη» αποχώρησή του από την ηγεσία της Εταιρείας, ύστερα από αίτημα των μετόχων της.
Ήταν γνωστές στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» οι βασικές διαφωνίες του με Μετόχους για τη στρατηγική της Εταιρείας, όπως και ο ανεξάρτητος τρόπος διοίκησης που ακολουθούσε. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεοφάνης απολάμβανε και εξακολουθεί να απολαμβάνει της καθολικής εκτίμησης της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον.
Είναι γνωστό, επίσης, ότι ο κ. Θεοφάνης απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης και εκτίμησης για την τεχνογνωσία του και τις διοικητικές του ικανότητες στον τομέα των λιμανιών, έχει συνδέσει την καριέρα του με την εξέλιξη του λιμενικών πραγμάτων στη Χώρα μας, διαχρονικά, τον Απρίλιο του 2019 είχε ανακηρυχθεί ως “Port Professional of Europe” από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων, διάκριση που είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει λάβει, ενώ πρόσφατα εξελέγη Καθηγητής στο CITY College, University of York Europe Campus.
Παραμένει ασφαλώς το ερώτημα αν ο κ. Θεοφάνης θα περιορισθεί στα Ακαδημαϊκά του Καθήκοντα και στις διεθνείς συμβουλευτικές του δραστηριότητες στον τομέα, ή θα εμπλακεί σε κάποιο από τα εγχειρήματα ιδιωτικοποίησης των άλλων λιμανιών της Χώρας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ίδωμεν...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter