Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τι γίνεται με την Χάβρη;

0Le Havre

Η CMA CGM ανέφερε ότι σκοπεύει να σταματήσει τις προσεγγίσεις στο γαλλικό λιμάνι της Χάβρης για τρεις μήνες, επικαλούμενη συμφόρηση.


Η Γαλλικών συμφερόντων εταιρία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ανέφερε ότι η κίνηση αποσκοπεί να διατηρηθεί η ποιότητα της υπηρεσίας της, η οποία συνδέει τη βόρεια Ευρώπη με τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής.
Η CMA CGM είπε στους πελάτες ότι η μεγάλη συμφόρηση και η έλλειψη παραγωγικότητας είχαν επηρεάσει την αξιοπιστία της διαδρομής.
Η κάλυψη του εισαγωγικού και εξαγωγικού φορτίου της Χάβρης θα προσφερθεί με μεταφόρτωση στην Αμβέρσα.
Εξ άλλου η Συμμαχία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την προσέγγισή της στο Ρότερνταμ από την υπηρεσία FE4, η οποία συνδέει Ασία με Βόρεια Ευρώπη, για επτά συνεχόμενα δρομολόγια από τις 13 Ιουλίου.
Η απόδοση στη Χάβρη μειώθηκε κατά 14,4% στα 2,4 εκατομμύρια teu το 2020, αλλά επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τη λιμενική αρχή Haropa.
Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της CMA CGM «έριξε νερό στο μύλο» των συζητήσεων για το ενδεχόμενο τα λιμάνια της Β. Ευρώπης να επηρεαστούν από την κατάσταση αρρυθμίας που επικρατεί στα Κινεζικά λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter