Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα σελίδα για την μαρίνα Αλίμου

0Αλιμος

Νέα σελίδα στην ιστορία της μαρίνας Αλίμου «ανοίγει» αύριο καθώς περνά υπό τον έλεγχο της εταιρείας «Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα. Η μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ.
Στο μεταξύ την έγκριση της ρήτρας και των όρων διαιτησίας όσον αφορά στην απευθείας σύμβαση για την ανάπτυξη της Νέας Μαρίνας Αλίμου υπέγραψαν στις 18 Δεκεμβρίου από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού, ολοκληρώνοντας έτσι μια ακόμη απαραίτητη διαδικασία ενόψει της παραχώρησης της μεγαλύτερης μαρίνας της χώρας στην Άκτωρ Παραχωρήσεις από την πρωτοχρονιά. Η έγκριση της ρήτρας επί της ουσίας δημιουργεί την περίμετρο των σχέσεων μεταξύ δημοσίου και παραχωρησιούχου σε περίπτωση ύπαρξης διαφορών για τα επόμενα 40 (+10) χρόνια, διάστημα που εκτείνεται η σύμβαση παραχώρησης.
Με ανακοίνωσή του ο ΣΙΤΕΣΑΠ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την εξέλιξη θέτοντας δέσμη ερωτημάτων σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, κάνει λόγο για μη ύπαρξη μεταβατικής περιόδου και δηλώνει έτοιμος να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter