Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέο container terminal στο Abu Qir

0koyti

Η Hutchison Ports έχει υπογράψει συμφωνία με το Αιγυπτιακό Ναυτικό για την ανάπτυξη και τη λειτουργία ενός νέου container terminal στο Abu Qir. Το terminal θα βρίσκεται σε ειδικό χώρο μέσα στη ναυτική βάση της χερσονήσου Abu Qir.
Το έργο για την ανάπτυξη του terminal θα συνδεθεί με μια νέα αμφίδρομη εθνική οδό με 3 λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε πλευρά με παράκαμψη, που συνδέει την Αλεξάνδρεια μέσα σε 20 χιλιόμετρα, καθώς και με το εθνικό οδικό δίκτυο με την πρωτεύουσα του Καΐρου και άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.
Το έργο ύψους 730 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από την κοινή επένδυση των δύο εταίρων σε φάσεις, με ικανότητα χειρισμού 2 εκατομμυρίων TEU μετά την ολοκλήρωσή του.
Θα έχει συνολικό μήκος αποβάθρας 1.200 μέτρων και ναυπηγείο σε έκταση 60 εκταρίων με επιπλέον 100 εκτάρια γης που προορίζονται αποκλειστικά για την επέκταση ναυπηγείων. Το νέο container terminal έχει περίοδο παραχώρησης 38 ετών και η πρώτη φάση αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2022.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter