Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τo ΕΒΕΠ θεωρεί απαραίτητες στο σχέδιο νόμου 3 βασικές αλλαγές για τους εφοδιασμούς πλοίων

0ef

Το σχέδιο νόμου του ΥΠΟΙΚ που συζητείται σήμερα στη Βουλή, ανταποκρίνεται στις τροποποιήσεις που υπέβαλε το ΕΒΕΠ στη διαβούλευση για τους εφοδιασμούς πλοίων. Το αρχικό κείμενο που κατατέθηκε είχε παραλείψεις, αφού ξεκινούσε με την αντικατάσταση της παραγράφου 3, χωρίς να έχει καταργηθεί η παράγραφος 1, οπότε οι διατάξεις του Ειδικού Προορισμού εξακολουθούν να εφαρμόζονται. Επίσης στο σημείο (5) για τα επαγγελματικά τουριστικά πλοία δεν υπάρχει η προσθήκη που κάναμε ότι η απαλλαγή για τα είδη της περ. α) χορηγείται για τα πλοία που εκτελούν πλόες εξωτερικού.
Αν το κείμενο παραμείνει όπως έχει στο Σ/Ν θα εξακολουθήσουμε να έχουμε προβλήματα, τόσο με τον ειδικό προορισμό, όσο και με την απαλλαγή για τα επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
Το ΕΒΕΠ απέστειλε εγκαίρως στο ΥΠΟΙΚ σημείωμα με τις αλλαγές που έγιναν στο κείμενο του άρθρου 10 για ανεξήγητους λόγους στο κατατεθέν νομοσχέδιο, οι οποίες μεταβάλλουν το κείμενο του νομοσχεδίου σύμφωνα με τις προτάσεις του ΕΒΕΠ, ΠΣΕΠΕ, ΕEE, & ΝΕΕ.
Το ΕΒΕΠ θεωρεί τη παρέμβαση του ΥΠΟΙΚ σημαντική για την άρση των μέχρι σήμερα, χωρίς λόγο και αιτία, εμποδίων στους εφοδιασμούς πλοίων. Πρέπει λοιπόν οπωσδήποτε στο κείμενο που θα ψηφισθεί από τη Βουλή να ενσωματωθούν τα παρακάτω:
1) Η παράγραφος που καταργεί την παράγραφο 1 του άρθρου 10
2) Η παράγραφος 3, εφόσον καταργείται η παράγραφος 1 και έχει ήδη καταργηθεί η παράγραφος 2 με το άρθρο 39 του Ν. 4256/14, να αναριθμηθεί σε παράγραφο 1.
3) Να προστεθεί στο σημείο (5) για τα επαγγελματικά τουριστικά πλοία η φράση: "Η απαλλαγή για τα είδη της περ. α΄της παρούσης χορηγείται μόνο για τους πλόες που εκτελούν στο εξωτερικό.”

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter