Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προστατεύει τα logistics…

0DOVER 1

Η Βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμεύσει ένα κεφάλαιο 35 εκατομμυρίων λιρών για να προστατεύσει τα logistics στις κρίσιμες εγχώριες διαδρομές φορτίων από τα χειρότερα αποτελέσματα της πανδημίας COVID-19.
Το αρμόδιο υπουργείο για τις μεταφορές φαίνεται πως ήρθε σε συμφωνία με έξι μεγάλες Βρετανικές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει την ομαλή διέλευση βασικών αγαθών, όπως ιατρικές προμήθειες και αγαθά. Η συμφωνία αφορά σε 16 από τις σημαντικότερες διαδρομές που καλύπτουν τη Μάγχη, το Στενό, τη Βόρεια Θάλασσα και τις διαδρομές μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίες προηγουμένως κινδύνευαν να κλείσουν λόγω της μείωσης της ζήτησης ως αποτέλεσμα του κοροναϊού (COVID-19) με τα δρομολόγια που θα εκτελούνται σε αυτές να ορίζονται πλέον ως δρομολόγια υποχρέωσης δημόσιας υπηρεσίας για περίοδο έως 9 εβδομάδων.
Το Υπουργείο Μεταφορών συνεργάζεται στενά με τον τομέα των μεταφορών και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για να παρακολουθεί την κατάσταση σε όλες τις εμπορευματικές διαδρομές και όχι μόνο σε αυτές του προγράμματος), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κρίσιμα αγαθά, όπως τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.
Να σημειωθεί ότι πέραν της πανδημίας και των επιπτώσεών της το εν λόγω υπουργείο έχει αναπτύξει σχεδιασμούς σε συνεργασία με μεγάλους φορείς που εμπλέκονται στις μεταφορές και για την περίοδο που θα ακολουθήσει το Brexit.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter