Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φ. Κουβέλης: Προωθούνται οι υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε λιμάνια. Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι της Κέρκυρας

0ΚουβέληςΚερκυρα

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα για την ανάπτυξη της Κέρκυρας εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που έγινε σήμερα το πρωί στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι της Κέρκυρας και τόνισε ότι προωθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε λιμένες, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα για την αξιοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Το νομοσχέδιο αφορά μεταξύ άλλων στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ελευσίνας, Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμα το θέμα της λειτουργίας των υδατοδρομίων, για τη σύνδεση της Κέρκυρας με άλλα νησιά και με την ηπειρωτική χώρα, μέσω υδροπλάνων. «Η επόμενη θερινή σεζόν θα βρει το Ιόνιο με υδροπλάνα» δήλωσε ο κ. Κουβέλης. Συζητήθηκαν ακόμα το ζήτημα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου και το μείζον πρόβλημα με τη συσσώρευση απορριμμάτων στην πόλη της Κέρκυρας, για το οποίο ο υπουργός επεσήμανε ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να αξιοποιήσει όλες τις νόμιμες και δυνατές λύσεις, για την αντιμετώπιση του θέματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ, Σπύρος Στεφανίδης, η διευθύντρια του Οργανισμού Βασιλική Μουρτζούκου, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος , και οι βουλευτές Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης.
Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη στην Ηγουμενίτσα όπου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Κεντρικού Λιμεναρχείου, Πλοίαρχο ΛΣ, Αντώνη Μάζη, ο οποίος συζήτησε με τον κ. Κουβέλη και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο ΛΣ Σταμάτη Ράπτη, το πεδίο δράσης, την αποστολή και την προσφορά των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε μια κομβική για τη χώρα λιμενική περιοχή.
Ακολούθως ο υπουργός μετέβη στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.Η.) όπου με τον πρόεδρο Ανδρέα Νταή, συζήτησαν προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Κουβέλης επισκέφτηκε την περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας και τον Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας, σημειώνοντας ιδιαίτερα την κρίσιμη συμβολή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην ομαλή καθημερινότητα των παραλιμένιων περιοχών, καθώς και στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των λιμανιών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter