Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νικητής το έξυπνο κοντέινερ «CargOps» των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

0έξυπνο κουτί

Το έξυπνο κοντέινερ «CargOps» των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κέρδισε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του ΣΕΝ/JA Greece σε συνεργασία με την MetLife. Πρόκειται για ένα «έξυπνο κοντέϊνερ», που μπορεί να ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του εμπορεύματος αλλά και το μεταφορέα για τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας των μεταφερόμενων προϊόντων σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι να φθάσει στον πελάτη αλλά και να εκπέμπει σήμα κινδύνου στην περίπτωση που υπάρξει παραβίαση ή παρέκκλιση από το προκαθορισμένο δρομολόγιο. Οι φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Γεωργόπουλος, Νικόλας Δουρελιάδης, Παναγιώτης Καζαντζής και Βαγγέλης Ποταμιάνος αποτελούν τα στελέχη της «CargOps».
«Πολλές χιλιάδες κοντέινερ χάνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο τεχνολογικός διευθυντής της φοιτητικής εταιρείας, CargOps, Νικόλας Δουρελιάδης, και τόνισε: «Μια εφαρμογή σαν τη δικιά μας που θα μπορεί να εξασφαλίζει την παρακολούθηση και την ασφαλή άφιξη των προϊόντων είναι κάτι που λείπει από την αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να πείσουμε ότι η ιδέα μας είναι καινοτόμα, με παγκόσμια προοπτική και να κερδίσουμε το 1ο βραβείο του Ελληνικού Διαγωνισμού του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να διακριθούμε και στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό "Εnterprise Challenge 2018" του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018».
«Μας εντυπωσίασε η εφαρμογή "CargOps" καθώς λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του παγκόσμιου εμπορίου με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Internet of Things», δήλωσε η Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού «JA Start Up 2018», Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Λειτουργεί με αισθητήρες και λήψη δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τον έλεγχο του εμπορεύματος και να μπορούν να παρέμβουν άμεσα σε περίπτωση προβλήματος. Η ομάδα έχει πολύ θετική ενέργεια και πάθος για την ιδέα της και για αυτό είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα διακριθεί και στην Ευρώπη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter