Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εικοσιτετράωρη απεργία ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ

omyle kinitopoiisi 2014

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η ΟΜΥΛΕ, συμμετέχοντας στην «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ» που διοργανώνει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις 30/5/2018 ενώνει τη φωνή της με τους κοινωνικούς φορείς.
- Ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης.
- Χωρίς λουκέτα και στρατιές ανέργων.
- Για μια Ελλάδα που δουλεύει παράγει, δημιουργεί και προοδεύει.
Οκτώ χρόνια τώρα η χώρα μας εγκλωβίστηκε μέσω των μνημονίων σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση που δεν τελειώνει και κρατά σταθερά την οικονομία σε τέλμα χωρίς διέξοδο.
Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε δυναμικά εναλλακτικές πολιτικές για έξοδο από την κρίση και μέτρα για:
- Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.
- Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.
- Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας.
- Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.
- Προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.
- Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.
- Αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.
- Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
- Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
- Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Λιμάνια Δημόσιου χαρακτήρα.
- Σταθερές και ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις.
- Ελεύθερες και χωρίς μνημονιακούς περιορισμούς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30/5/2018 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ καλούνται στη συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος στις 11 π.μ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter