Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το υπ. Ναυτιλίας απέστειλε το σχέδιο των δυο ΚΥΑ για τις μετατάξεις προσωπικού των ΟΛΠ και ΟΛΘ στα συναρμόδια υπουργεία

limenergatis pireas 1

Το σχέδιο των δυο ΚΥΑ για τις μετατάξεις προσωπικού του ΟΛΠ και του ΟΛΘ απέστειλε, πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Ναυτιλίας στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Στην πρώτη ΚΥΑ, οι εργαζόμενοι θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος, ενώ στη δεύτερη θα προσδιορίζονται οι θέσεις του δημοσίου που προορίζονται γι’ αυτούς.
Ναυτιλιακοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η εν λόγω διαδικασία, ειδικά για τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, έχει καθυστερήσει αρκετά, αποδίδοντας την μετάθεση των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων στην έλλειψη των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων από πλευράς ελληνικού δημοσίου.
Η δυνατότητα μετάταξης εργαζομένων των ΟΛΠ και ΟΛΘ, σε οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου, παρέχεται στο άρθρο 11 του νόμου 4404/2016 και ως προθεσμία ολοκλήρωσης των μετατάξεων ορίστηκε για τον ΟΛΠ η 31η/12/2018 και για τον ΟΛΘ η 31η/12/2019.
Ωστόσο, στον ΟΛΠ είχαν προϋπολογίσει, εδώ και καιρό, την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι επιθυμούν να μεταταχτούν.
Στον ΟΛΠ, το συνολικό κόστος προσωπικού φτάνει τα 57,83 εκατ., έναντι κύκλου εργασιών 111,5 εκατ. και στον ΟΛΘ τα 18 εκατ., έναντι κύκλου εργασιών 54,2 εκατ.
Πηγή: metaforespress.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter