Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προειδοποιητική απεργία για τον ΟΛΘ και κινητοποιήσεις στα λιμάνια ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ

omyle kinitopoiisi 2014

Προειδοποιητική απεργία στις 25 τρέχοντος για τον ΟΛΘ αλλά και κινητοποιήσεις σε άλλα λιμάνια της χώρας ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ακάθεκτα υλοποιούν το σχέδιο της πώλησης του ΟΛΘ, περνώντας στη τελευταία πράξη του έργου.
Το ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζοντας τη σωρεία παραβιάσεων, παραβάσεων, παρατυπιών και γενικότερα κινούμενο εκτός νομιμότητας, όπως έπραξε μέχρι σήμερα σε όλη τη διαγωνιστική διαδικασία, προχωρά σε Γενική Συνέλευση του Οργανισμού για την τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρίας και την επικύρωση της νέας Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου. Μάλιστα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!!!

Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ φέρνει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας την τελική version της σύμβασης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου που συμπεριλαμβάνεται σήμερα στα ντοκουμέντα της πώλησης, χωρίς να έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ. Αντίθετα το Δ.Σ/ΟΛΘ ΑΕ έχει εγκρίνει μετά από επανειλημμένες συνεδριάσεις του από τον Μάιο του 2016 Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ ΑΕ ΚΑΙ Ελληνικού Δημοσίου με άλλο περιεχόμενο.
Συγκεκριμένα η ΟΛΘ ΑΕ έχει αποφασίσει διαφορετικά για το ύψος των υποχρεωτικών επενδύσεων (309 εκατ. ευρώ την πενταετία 2017- 2021 και 132,5 εκ την πενταετία 2022 – 2026), για το ύψος της διακίνησης φορτίου και για την επιβολή ρητρών.

Και ενώ στη κυριολεξία η συμφωνία της επιχειρούμενης πώλησης προωθεί την εγκατάσταση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενός πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου, με ισχυρή δημόσια εξουσία, ανεξέλεγκτο και χωρίς την υποχρέωση σημαντικών επενδύσεων, δεν κάνουν τον κόπο έστω και για την έξωθεν καλή μαρτυρία να περιμένουν την απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι νομίζοντας ότι δεν θα λογοδοτήσουν πουθενά. Κρύβονται πίσω από συμφωνίες και αξιολογήσεις, ξεχνώντας ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες
Ταυτόχρονα δε ξεκίνησαν τα τύμπανα των ιδιωτικοποιήσεων και για τα Περιφερειακά Λιμάνια Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Βόλο και έπεται συνέχεια. Το έργο παίζεται από την αρχή . Και εκεί οι πωλήσεις των Ο.Λ. μεταμφιέζονται σε “παραχωρήσεις” Και εκεί απαξιώνουν προσωπικό και υποδομές για να έχουν το άλλοθι . Και αυτά τα λιμάνια όπως ο ΟΛΘ κινδυνεύουν να μην λειτουργούν από την δραματική έλλειψη προσωπικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως και να το παρουσιάσουν το έγκλημα δεν μπορεί να αποσιωπηθεί.
Οι εργαζόμενοι είναι ΕΔΩ με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα, αλλά και αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα.
Δηλώνουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία: ΝΟΜΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, προκειμένου να δίνουμε απάντηση σε κάθε βήμα της επιχειρούμενης πώλησης και να αποκαλύπτουμε τις νομικές ακροβασίες και τα πολιτικά ατοπήματα. Για να υπερασπιστούμε :
-- το Δημόσιο Συμφέρον και το Δημόσιο Χαρακτήρα του Ο.Λ.Θ .
-- την Ανάπτυξη των Λιμανιών και της Εργασίας με
-- τις Θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις, την εργασιακή συνέχεια των εργαζόμενων & τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και
--πραγματικές Συλλογικές Συμβάσεις στα Λιμάνια μονομετοχικές Εταιρείες.

Συνεχίζουμε λοιπόν με άμεση παρέμβαση της ΟΜΥΛΕ για τον ΟΛΘ στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και στα όργανα της ΕΕ, (Ευρωκοινοβούλιο και επιτροπές Ανταγωνισμού και Λιμένων)
Ξεκινούμε Αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018
-- με 24ωρη προειδοποιητική απεργία στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης και
-- με 4ωρη στάση εργασία από ώρα 11: 00 έως ώρα 15:00 στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κερκύρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας.

Μπορεί να μετέφεραν τη σύγκλιση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΘ στην Αθήνα αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει.
Θα είμαστε ΕΚΕΙ- ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 110- οι εργαζόμενοι για να τους μεταφέρουμε το μήνυμα :
μη λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο, όπου και να μεταφέρετε τις συνεδριάσεις σας δεν θα μας αποφύγετε. Όλοι στον αγώνα»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter