Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Περιμένοντας τον σιδηρόδρομο

DSCN24041

«Το μεν πνεύμα πρόθυμο η σαρξ όμως...». Φορτία που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα μεγάλο εμπορικό συρμό, ανά ημέρα από το λιμάνι του Πειραιά, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες στο λιμάνι αλλά οι σιδηροδρομικές υποδομές και γενικότερα το υφιστάμενο σιδηροδρομικό σύστημα αδυνατεί να καλύψει την εν λόγω ζήτηση. Το θέμα θα μπορούσε να είναι ήσσονος σημασίας σε άλλες συνθήκες αλλά στις παρούσες όπου ο Πειραιάς υπό την Cosco «καλπάζει» προς τις πρώτες θέσεις της κατάταξης των ευρωπαϊκών λιμανιών αλλά και των λιμανιών της Μεσογείου το θέμα είναι μείζονος σημασίας.

Και τούτο καθώς είναι γνωστό ότι η σιδηροδρομική σύνδεση θα μπορούσε να εκτοξεύσει τον Πειραιά στις πρώτες θέσεις των ευρωπαϊκών λιμένων και να λειτουργήσει ευθέως ανταγωνιστικά προς τα λιμάνια του Αμβούργου του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας.

Να σημειωθεί ότι σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία τα ανταγωνιστικά προς τον Πειραιά λιμάνια τρέχουν προγράμματα βελτίωσης των σιδηροδρομικών υποδομών ενώ λιμάνια της βόρειας θάλασσας ανακοινώνουν η μία πίσω από την άλλη τις συνεργασίες με εταιρείες logistics που ειδικεύονται σε σιδηροδρομικές εξυπηρετήσεις οι οποίες πλέον για τον ευρωπαϊκό χώρο διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter