Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ζεσταίνονται οι Ιάπωνες της Mitsui για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

container mol 06

Ένα μήνα μετά την πρώτη τους επίσκεψη στον ΟΛΘ, οι Ιάπωνες της Mitsui επέστρεψαν, με ένα ενισχυμένο team αυτή τη φορά, στο οποίο μετείχαν και στελέχη της θυγατρικής τους Portek, η οποία πέραν της διαχείρισης λιμανιών μεσαίου μεγέθους, εξειδικεύεται στην παροχή μηχανικών λύσεων για τον εξοπλισμό container terminals, σε συνδυασμό με την εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής. Όπως φαίνεται το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηριστικά που προσελκύουν το ενδιαφέρον σημαντικών port operators, οι οποίοι ως τώρα τουλάχιστον δεν δείχνουν να αποθαρρύνονται από τη συνέχιση των απεργιών που δημιουργούν προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων. Άλλωστε οι μεγάλοι port operators συχνά είναι και στο forwarding ή εν πάση περιπτώσει, έχουν τον τρόπο να προσελκύσουν φορτία.

Οι Ιάπωνες λοιπόν επέστρεψαν για μία δεύτερη ενημέρωση μαζί με στελέχη της Portek, η οποία, όπως διατυπώνει στο site της, εξειδικεύεται στο να μετατρέπει ένα συμβατικού τύπου container terminal σε ένα terminal υψηλών αποδόσεων, σε σύντομο χρόνο και..."με το κλειδί στο χέρι", δηλαδή παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις.

Η Portek, με κεντρικά γραφεία στη Σιγκαπούρη, έχει παρουσία σε Αφρική, Ασία και Ευρώπη, δραστηριοποιούμενη σε ευρωπαϊκό έδαφος σε Μάλτα και Λετονία.

Βεβαίως, αυτή η εξειδικευμένη στην ανάπτυξη των container terminals εταιρεία, είναι θυγατρική της Mitsui & Co, ενός ιαπωνικού ομίλου με παρουσία σε 66 χώρες και περιοχές, που δραστηριοποιείται από το γενικό εμπόριο, τα logistics και τις διαμεταφορές, στις τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες, στην παραγωγή χάλυβα και ορυκτών, στα βαριά έργα υποδομών, αλλά και στο real estate, στα χημικά, την ενέργεια, την παραγωγή τροφίμων κα.

Στις κυριότερες εταιρείες του Ομίλου, περιλαμβάνονται οι: Mitsui & Co., Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Sapporo Breweries, Toray Industries, Mitsui Chemicals, Isetan Mitsukoshi Holdings, Sumitomo Mitsui Trust Holdings, Mitsui O.S.K. Lines (international shipping) and Mitsui Fudosan.

Πηγή: www.voria.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter