Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο «Τουριστικοί Λιμένες, Μαρίνες»

moutzouris

Το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο «Τουριστικοί Λιμένες, Μαρίνες», διοργάνωσε το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Ελλάδος και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 12-14 Οκτωβρίου 2015, με συνδιοργανωτές το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ένωση Μαρινών Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος και την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Καθηγητής Ε.Μ.Π. Κων/νος Μουτζούρης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων Ε.Μ.Π., πρώην Πρύτανης Ε.Μ.Π. και νυν Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Παρουσιάστηκαν 31 εξειδικευμένες εισηγήσεις, έλαβαν χώρα 4 ειδικές συνεδρίες.

Τα συμπεράσματα από το Συνέδριο ήταν τα εξής:

(1) Η Ελλάδα είναι μία χώρα ιδανική και μοναδική για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, απαραίτητη προϋπόθεση του οποίου είναι η ύπαρξη θέσεων εξυπηρετήσεως σκαφών αναψυχής σε μαρίνες και τουριστικούς λιμένες.

(2) Η μέχρι σήμερα πολιτική αναπτύξεως του συστήματος μαρινών και τουριστικών λιμένων δεν έχει αποδώσει με αποτέλεσμα η Ελλάδα να υστερεί σημαντικά σε υποδομές, θέσεις εργασίας και έσοδα.

(3) Η χώρα διαθέτει άνω των 1.100 λιμενικών εγκαταστάσεων, οι περισσότερες των οποίων υποχρησιμοποιούνται. Πολλοί εξ αυτών είναι δυνατόν με μικρά κόστη να διαμορφωθούν για εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής. Το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων έχει προτείνει 220 λιμένες με τέτοιες δυνατότητες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter