Τετ05082024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι Πειραιά: Υλοποιείται η πρωτοβουλία BLUE HACATHON 2015

aktoploia 7676

Τα Εργαστήρια Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ), το Εργαστήριο Νησιωτικής και Τοπικής Ανάπτυξης (ΕΤΝΑ) και το Εργαστήριο Διαχείρισης Πληροφορίας (i4M Lab) του Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανέλαβαν την πρωτοβουλία BLUE HACATHON (https://ma.ellak.gr/events/σχολείο-ανοικτού-κώδικα-ελ-λακ-σε-ναυτ ) με την υποστήριξη της Μονάδας Αριστείας Ανοικτού Λογισμικού του Παν. Αιγαίου και τη συνεργασία με την ΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και τη Forth crs (Integrated Online Services for Transportation Industry and Tourism Professionals.


Η δράση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμο Πειραιά, την Ένωση Λιμένων Ελλάδας, τον Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών και τις εταιρείες FORTHNET και Attica Group.
Το BLUE HACATHON έχει θέμα τη δημιουργία ανοικτών δεδομένων (open data) στις επιβατικές μεταφορές και τον θαλάσσιο τουρισμό στο Αιγαίο, και την ανάπτυξη μεθόδων και εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν ανοικτά δεδομένα.
Είναι η πρώτη φορά που θα δημιουργήσουμε σειρές ανοικτών δεδομένων από την ακτοπλοϊκή κίνηση στο Αιγαίο — και βέβαια θα επεξεργαστούμε αυτά τα δεδομένα και θα διερευνήσουμε δυνατότητες αξιοποίησης τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, και τη διατύπωση συνεκτικών πολιτικών με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας των νησιών και την ανάπτυξη των Μεταφορών και του Τουρισμού, στο Αιγαίο.
Στόχος είναι να συμβάλουμε στην κατανόηση της χρησιμότητας και να προωθήσουμε τη χρήση των ανοικτών δεδομένων στην επιβατηγό Ναυτιλία, να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον δημιουργίας, κι ένα ανθρώπινο δίκτυο, για όσους θέλουν να «παίξουν» με πραγματικά δεδομένα από τις Θαλάσσιες Μεταφορές.
Το BLUE HACATHON θα λάβει χώρα στο Λιμάνι του Πειραιά, στους χώρους του πλοίου Blue Star 2 και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, το Σάββατο 26/09 το διάστημα 10.30- 19.00 μμ και την Κυριακή 27/09, κατά το διάστημα 11.00- 19.00.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter