Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας διαχωρίζουν την θέση τους επί της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά

lafa dritsas 1

Εκ διαμέτρου αντίθετη θέση από αυτή της κυβέρνησης διατυπώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β΄ Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφορικά με το μείζον θέμα της ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Λαφαζάνης, συνεπής στην θέση του για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, διαφοροποιείται από τις κυβερνητικές αποφάσεις για το μέλλον των λιμανιών ασκώντας ταυτόχρονα έντονη κριτική στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να παραμείνει σταθερή στις προγραμματικές εξαγγελίες της».

Συγκεκριμένα σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Δημόσιο Λιμάνι – Ο δρόμος για την ανάπτυξη», ο κ. Λαφαζάνης αφού υπογράμμισε την σημασία διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών της χώρας χωρίς όμως να αποκλείσει πιθανές συνέργειες που θα λειτουργούσαν υπέρ της ανάπτυξης τους, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός λαϊκού κινήματος σε όλη την περιοχή του Πειραιά το οποίο θα αγωνιστεί για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού.

Σχεδόν παρόμοια με την θέση του κ. Λαφαζάνη είναι και η θέση του Αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή της Α' Πειραιά κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος και αυτός μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις που σημειώθηκαν σε επίπεδο κυβερνητικού συμβουλίου, αισθάνεται πλέον την ανάγκη να διαχωρίσει την θέση του από την λύση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Πάγια θέση του κ. Δρίτσα ήταν η παραμονή των λιμανιών υπό τον έλεγχο του Δημοσίου με ανοικτό το ενδεχόμενο παραχωρήσεων ή συμπράξεων οι οποίες αφενός δεν θα επηρέαζαν το καθεστώς λειτουργίας των λιμένων και αφετέρου θα διασφάλιζαν την ανάπτυξη του.

Οι πρόσφατες όμως αποφάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου φέρνουν τόσο τον κ. Δρίτσα, όσο και τον κ. Λαφαζάνη αντιμέτωπους με κοινωνικές ομάδες που προεκλογικά στήριξαν τόσο τους ιδίους ως υποψηφίους, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική μάχη.

Τώρα οι εν λόγω κοινωνικές ή άλλες ομάδες αισθάνονται προδομένες καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον να κινείται στο θέμα των λιμανιών σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από τις όποιες προεκλογικές της δεσμεύσεις, μια εξέλιξη η οποία εκ των πραγμάτων θα προκαλέσει σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στην οποία εκλέγονται οι κ.κ. Δρίτσας και Λαφαζάνης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter